Trupa Elevation din New York ajunge pe scena ArCuB

Trupa Elevation din New York va sustine un recital pe scena ArCuB. Dupa concerte sustinute la Festivalul Jazz a l’Ouest din Rennes, la Paris, Viena, Bad Ishl, Munchen, Budapesta si Targul – Mures muzicienii ajung si la Bucuresti. Duminica 13 noiembrie, incepand cu ora 20.00, veti putea asculta la sala ArCuB un blues vibrant, armonii neobisnuite si sonoritati de free jazz, de un lirism profund.

ArCuB Jazz Moments
Trupa Elevation din New York ajunge pe scena ArCuB!

LUCIAN BAN pian
ABRAHAM BURTON saxofon tenor
BRAD JONES bas
DERREK PHILLIPS tobe

Elevation creeaza o muzica ce coboara din marea traditie a jazz-ului, dar se indreapta creativ spre viitor. Ei reprezinta  „noul jazz” in forma sa cea mai spectaculoasa. Trupa reuneste patru dintre cele mai marcante personalitati ale jazz-ului contemporan: Abraham Burton, Brad Jones, Derek Phillips si Lucian Ban.

Numit de Todd Barkan, curator Lincoln Center „unul dintre cei mai mari saxofonisti tenori ai timpului nostru”, Abraham Burton spune despre colaborarea cu Lucian Ban: „Muzica lui este printre cele mai creative pe care le-am cantat vreodata. Are multa emotie si traire, un ritm propriu interior, curge foarte bine, este foarte lirica.”

La randul sau, Lucian Ban afirma: „Intre mine si Abraham exista o chimie muzicala si umana cu totul particulara. El este unul dintre cei mai mari cunoscatori ai traditiei jazz-ului american si detine un simt al melodiei uluitor – unic, as spune, intre muzicienii de jazz.”

Abraham Burton este considerat unul dintre marii saxofonisti ai jazz-ului ultimelor decenii. A colaborat in cariera sa de pana acum cu legende precum: Jackie Mclean, Art Taylor, Jimmie Smith, sau Winton Marsalis. A explodat pe scena jazz-ului la inceputul anilor ’90 cu o serie de albume sub nume propriu, editate de cunoscutul label German Enja Records, albume care i-au adus rapid elogiile presei de jazz si nu numai ( New York Times, Jazz Times, DownBeat, etc) precum si o cariera concertistica la toate festivalurile de prestigiu din lume. A aparut ca sideman pe mai mult de 40 de albume alaturi de muzicieni ca Joe Lovano, Dave Liebman, Antonio Hart, Jimmy Smith, Brandford Marsalis, Ron Carter, Mark Turner, Christian McBride.

Brad Jones a avut in cariera sa unele dintre cele mai ilustre colaborari muzicale: a inregistrat cu Elvin Jones, Ornete Coleman, Elvis Costello si Marc Ribot (impreuna cu care a castigat un Grammy pentru Cel mai bun album de muzica latino – grupul Los Cubanos Postizos). Jones este considerat unul dintre marii contrabasisti de jazz ai momentului.

Derek Philips este apreciat drept un muzician de o extraordinara versatilitate. El este unic prin aceea ca a colaborat atat cu mari nume din avangarda muzicala – de la Vijay Iyer la Greg Osby si Jason Moran – cat si cu personalitati celebre ale muzicii mainstream, precum Norah Jones sau Charlie Hunter.

Lucian Ban este originar din Transilvania, Romania. A fost numit de criticul Bruce Lee Gallanter: „unul dintre cei mai talentati pianisti ce au venit la New York in ultima decada”. Terrell Holmes de la All About Jazz spune despre el: „pianistul da dovada de o fluenta si sensibilitate care aminteste in acelasi timp de Vladimir Horowitz si Mccoy Tyner”. Are 7 albume de autor produse de case de prestigiu din Statele Unite si Europa.

Grupul american Elevation a sustinut de-a lungul anilor nenumarate concerte in lume, in Franta, Austria, Belgia, Germania, Olanda. In timp repertoriul lor s-a rafinat, devenind un material ce impresioneaza prin originalitate si cucereste audienta prin incredibila creativitate a celor ce il alcatuiesc.

Evenimentul este produs de ArCuB.

Sponsor media: Hotnews
Travel sponsor: Magic Holiday
Parteneri media: Radio Romania Cultural, RFI, Radio Romania Bucuresti FM, 24 FUN, Ring, Zeppelin, BeWhere!, RATB.
Parteneri media online: Port.ro, Modernism.ro, Iconcert.ro, 4arte.ro, Apropo.ro, Metropotam.ro, Youmago.ro, Hipmag.ro, Goingout.ro, Urbo.ro, Diseara.ro, Artesimeserii.ro

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batiste nr. 14) si incepand cu
1 noiembrie online pe www.arcub.ro.

Pret: 35,00 lei (Categoria I) si 26,50 lei (Categoria II). Elevii si studentii care se prezinta la Casa de Bilete ArCuB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 15,90 lei.  

Detalii pe www.arcub.ro si pe facebook.com/ArCuB.

Sari la conținut