TRANSILVANIA SHORTS #4, în curând la Brașov

E cunoscut cât de dificil poate fi, pentru regizori, să își producă și distribuie creațiile, cu atât mai mult, dacă sunt filme de scurt metraj și producții independente. Festivalul internațional de scurtmetraje TRANSILVANIA SHORTS [TS] poate fi un instrument util oricărui regizor, pentru a promova filmul său de scurtmetraj, și a primi răspunsul publicului. Este un eveniment anual, gândit cu și pentru artiști, pentru a le oferi acestora o platformă de exprimare liberă si independentă.

Cea de-a patra ediție a festivalului Transilvania Shorts ajunge la Brașov în perioada 11 – 13 iulie 2019, la Centrul Cultural Reduta – Str. Apollonia Hirscher nr.8, cu o selecție de filme de excepție, selectate ṣi premiate în cele mai mari festivaluri de film din lume.

Scurtmetrajele selectate în competiția TS 2019 provin din aproape toate colțurile lumii ṣi au fost selectate din peste cele 700 de filme înscrise în competiția de anul acesta: Austria, Belgia, Canada, China, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, India, Italia, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Statele Unite ale Americii.

Juriul TS 2019 este format din: Bogdan Filip [director de imagine și fotograf], Ștefan Crișan [producător muzical și editor de sunet], Sorin Baican [editor de film, producător audio-vizual], Augustin C. Pop [animator, actor ṣi păpuṣar], Damian Groves [regizor, animator ṣi artist plastic], Bogdan Zelinschi [Ilustrator ṣi animator], și Radu Munteanu, producător ṣi regizor de film, inițiatorul & directorul festivalului TS.

Filmele sunt subtitrate în limba engleză ṣi în limba română.
Intrarea este liberă.

Mai multe informații despre membrii juriului, programul festivalului și filmele selecționate pot fi găsite pe site-ul transilvaniashorts.ro.

1