Tommy Forsgren, designer exterior BMW X6 @ Halele Carol

Prezentările designerilor BMW Group la Bucureşti au devenit o tradiţie valoroasă. În acest an, vizita designerului Tommy Forsgren, responsabil pentru exteriorul BMW X6, a marcat al patrulea eveniment de acest gen organizat în ultimii cinci ani.

Proiectul a stat sub semnul constrastelor. Primul corp al Halelor Carol, ansamblu istoric din 1887 de care se leagă pionieratul industrial românesc al secolului XIX, a găzduit pe 12 martie cele mai noi modele ale mărcii în România: BMW Seria 2 Cabriolet, cu debutul pe piaţă chiar la sfârşit de februarie, şi BMW X6.

Suntem onoraţi să putem organiza acest eveniment la Halele Carol. Prin coordonarea Asociaţiei Zeppelin, proprietarul a ales să conserve acest complex de clădiri valorase pentru istoria Bucureştiului şi să le aducă la viaţă prin organizarea de evenimente. Prin organizarea prezentării noastre de design în acest spaţiu minunat, încărcat de istorie, vrem să atragem atenţia asupra unui proiect senzaţional de restaurare şi să mulţumim astfel Asociaţei Zeppelin pentru o iniţiativă care este pe atât de rară, pe atât de necesară pentru Bucureşti”, a declarat Alex Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

Povestea contrastelor a fost subliniată şi de poziţionarea celor două modele: un cabriolet compact şi elegant alături de un SUV puternic. Pe cât de inovative conceptual, împărtăşesc amândouă un limbaj de design care le face imediat indentificabile ca modele BMW. Se disting elemente precum grila dublă (cu peste 80 de ani de tradiţie), farurile duble, curba Hoffmeister a montantului C, linia mediană laterală sau volumele bogate care alternează suprafeţe concave şi convexe.

 

Prezentarea de design a fost susţinută de Tommy Forsgren şi a culminat cu o sesiune live de desen care a dezvăluit o parte din secretele procesului de design auto. Forsgren are o experienţă de peste 12 ani la DesignWorks USA, companie de design industrial integrată în BMW Group care se adresează atât mărcilor grupului cât şi clienţilor externi. În cadrul DesignWorks USA, Forsgren are un portofoliu bogat, semnat o gamă foarte variată de proiecte – de la yachturi la ochelari, de la cafetiere la garnituri de tren. Lucrările sale au fost premiate în repetate rânduri cu premii importante de design, precum Red Dot Award sau iF Design Award.

_IMG_9148
Mai multe detalii aici

 

Sari la conținut