Thomas Ostermeier la TNB

In cadrul Festivalului International Shakespeare, “copilul teribil al teatrului german”, regizorul Thomas Ostermeier vine la Teatrul National din Bucuresti cu Hamlet, intr-o montare moderna, concisa si provocatoare.
Spectacolul care a uimit lumea, prezentat pe scenele celor mai importante festivaluri, are doua reprezentatii in capitala, in zilele de 24 si 25 aprilie, ora 19,00.

Scrisa in jurul anului 1600, piesa este transpusa in viziunea lui Ostermeier din perspectiva secolului al XXI-lea. Noua versiune scenica, „tumultuoasa, densa si convingatoare stilistic”, asa cum scrie „Tages Anzeiger” – Zürich, prezinta un Hamlet care, in cautarea adevarului intr-un sistem politic corupt, esueaza intr-o nebunie in care antreneaza si lumea din jurul sau.

Noutatea spectacolului consta in curajul regizorului de a inlatura falsul romantism al perioadei victoriene, propunand o interpretare mai violenta si mai provocatoare a piesei. „Violenta este o realitate a timpului lui Shakespeare si suntem in vreme de razboi” marturiseste Ostermeier. 

Eveniment organizat in parteneriat de Institutul Cultural Roman si ArCuB (Arta si Cultura Bucurestiului – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti).

Biletele se gasesc la Agentia de bilete a Teatrului National.

www.arcub.ro

Sari la conținut