Techno Transa Body Beats pe scena CNDB

17, 23 și 24 noiembrie 2019, ora 19:30 @ Centrul Naţional al Dansului Bucureşti – Bd. Mărășești 80-82

TechnoTransaBodyBeats (TTBB) crează un cadru interdisciplinar de cercetare și experimentare coregrafică a fenomenului dansului din cluburile și festivalurile de muzică electronică.

TTBB aduce fenomenul muzicii electronice și al practicilor corporale adiacente în spațiul conceptual al teatrului, folosind mijloacele și instrumentele dansului contemporan.

TTBB lucrează cu aspectele performative ale ritualului de dans de noapte din club, și le plasează în spațiul convențional al blackbox-ului. Ce presupune însă această relocare a unor practici specifice spațiului de club în cel al teatrului, a cărui convenție presupune alte tipuri de practici corporale? Și ce se întâmplă dacă în această relocare introducem coregrafie, iar apoi inserăm acest hibrid nou în spațiul de unde a pornit, cel al clubului de noapte? E dansul o reprezentare a realității, ori nu se poate referi decât la sine însuși? E o repetiție fără referință.

TTBB pune accentul pe investigarea dansului durațional și a funcției sale ritualice produse de ritm. Numărul de bătăi pe minut (BPM) din diferite genuri de muzică electronică dictează ritmul de pe ringul de dans. Ritmul e contagios, corporalități diferite se adună, copiază, preiau, devin cealaltă, devin una singură, vectori de mișcare trec de la un corp la altul printr-o dinamică imersivă. Corpul devine agent al ritmului.

TTBB conceptualizează teoretic și explorează practic corpul nocturn, corpul ritualic și importanța dansului, ca un focar ce conține, în el însuși, o sursă inepuizabilă de posibilități de exprimare a corpurilor.

TTBB unește subiectivități diferite într-o relație sonoră și motrică a unui corp al ritmului colectiv, un ritm care reverberează și dă formă practicii solidarității într-un spațiu și timp simbolic care depășește diferențele de rasă, clasă și ideologie.

TTBB creează un cadru prin care putem accesa o mai bună înțelegere și conștientizare corporală a ritualului de club ca formă de colectivizare și relaționare non-ierarhică.

TTBB abordează dansul techno ca practică a disoluției și dispersiei, a non-reprezentării, a empatiei și de-subiectificării.

 

 

Coregrafie: Andreea David
Asistent coregraf: Maria Baroncea
Producător: Maria Mora
Performeri: Adnana Cruceanu, Alina Ercău, Giles Michael Eldridge, Mugur Grosu, Maria Mora, Andrei Motrescu, Ada Mușat, Sînziana Pintean, Silvana Râpeanu, Miruna Alexandra Statache
Muzica: DJ Admina
Light design: Tudor Chiliman
Antropolog: Laura-Maria Ilie
Asistent producție și comunicare: Iulia Mărăcine
Sound system: Soundscape

Atentie, spectacolul include sunet puternic, specific FUNKTION-ONE

 

 

Ce e transa?
Cum putem accesa spațiul în care mișcarea se auto-generează și așa-zisa ‘identitate’ se pierde în deșertul a ceea ce e generic și impersonal?
Cum putem deveni un organism de grup, un împreună – permeabil?
E posibil ca Celălalt și tot ce e în jur să devină o extensie sensibilă a ceea ce suntem?
Cum putem crea un spațiu al non-performativității? Să nu fim nimeni.
Cum ar fi să devenim spațiul dintre noi?
Cum putem transforma ringul de dans într-un spațiu care deschide infinitele posibilități ale devenirii?
TechnoTransaBodyBeats(TTBB) caută starea extatică a corpului care și-a abandonat identitatea, ideologia și limbajul, un corp care și-a modificat imaginea înscrisă cultural, un corp ce dansează într-o experiență imediată a lumii, un corp martor mut al estompării demarcărilor și diferențelor.
TTBB unește subiectivități diferite în ritmul colectiv, un ritm care reverberează și dă formă practicii solidarității într-un spațiu și timp simbolic care depășește diferențele de rasă, clasă și ideologie.
TTBB reproduce mecanica salvării. Fă dansul inimii, al toracelui, al picioarelor, al mâinilor și răspunde muzicii fără contemplare sau respect.

 

 

BILETE

Un proiect produs de Asociația Unda și co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național

PARTENERI:  Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Fabrica de Pensule, Colectiva Gazette, Casa Tranzit, Control Club București, Club Guesthouse București, AMBASADA Timișoara, saccade Bar Timișoara
Parteneri media: Telekom Electronic Beats, SUB25, Revista Zeppelin
Multumiri: Iulia Sima, Renate Dinu, Alina Medoia, Alina Tofan, Raj Alexandru Udrea, Cristian Nanculescu, Mihaela Alexandra Dancs, Ioana Chitu, Viviana Bravescu, Stephanie Pria, El Jamali Diaa, Don Gyapo, Dragos Dumitrache, DJ Pedale Douce, DJ Alexandra, DJ Romi, DJ Lucu Chen, Monica Ivanov, Simina Oprescu, Cosima Opârtan, Jean-Lorin Sterian, Gin (Nicolae Burcă), Sorin Vidis, George Aghinea, Beatrice Somer, Madalina Botoran, Amelia Motea, Andreea Stanoiu, Morco Vavesela și toți cei care au participat, într-un fel sau altul, în procesul proiectului.

*Fb event

 

 

TTBB este o psihodramă cathartică de grup, un party carnavalesc, un techno-carnaval, o utopie nocturnă, ce face tot posibilul să faciliteze o desprindere.

TTBB e o scenă carnavalească a performării diferenței și comunității în timpul dinafara celui regulat, ce găzduiește atât micro-politici ale devenirii cât și o desfășurare de naratiuni, utopii, heterotopii.

TTBB este un caleidoscop spațial, un sincretism nediscriminatoriu

În TTBB ritualizează performarea oricărui alt așa zis ‘sine’

TTBB explorează ringul de dans ca un loc încărcat cu infinitele posibilități ale devenirii.

În TTBB marginea ringului de dans este marginea unei vaste deveniri

TTBB explorează psihotehnologii ale vindecării electronice

TTBB angajează tehnicieni contemporani ai sinelui.

TTBB adoptă tehnologiile sinelui operând pe corp și suflet pentru a obține o anumita stare de de actualizare.

TTBB merge înapoi către începuturile creației și se duce departe către sfârșitul timpurilor. TTBB devine un fractal viu ce se hrănețte din sine însuși

TTBB explorează rave-ul ca un ritual al dispariției.

În TTBB disoluția certitudinii și a identității e trăita ca plăcere.

TTBB încurajează corpul nocturn, ale cărui senzații sunt apaternale, non grupate și dezorganizate, în care sexualitatea e polimorfă.

TTBB dezarticulează subiectivitățile masculin/feminin. În TTBB devenim fluizi.

TTBB este un asamblaj Rave care își arunca participantii într-un spatiu primordial, pre-limbaj, pre-identitar și dincolo de gândirea binară,

TTBB caută starea extatică a corpului fără text, a corpului care și-a vărsat identitatea, ideologia și limbajul, un corp care și-a modificat radical imaginea înscrisă cultural, un corp ce dansează în mijlocul unei mulțimi extatice, într-o experiență imediată a lumii, un martor mut al estompării demarcărilor și diferențelor, (în care mișcările se încadrează pe un corp deschis spre un cap infinit de posibilități)

TTBB nu poate construi o ideologie a corpului

TTBB nu doar se mișcă pe beat ci lasă beat-ul să-l miște. În TTBB cădem în mișcare.

TTBB explorează transa extrem de funcțională produsă de beat-ul pulsant, și ruperile de bas, construcțiile de suspans, în care succesiunea notelor ridică spiritul și bratele.

TTBB simte distanța infinită dintre două beat-uri.

TTBB interrelationeza și intersecteaza într-o tesatura cuprinzatoare lucrurile ‘vizibile’ ale corpurilor și obiectelor cu cele ‘invizibile’ ale subiectivitatilor și gandurilor.

În TTBB corpul ‘știe’ într-un mod pre-reflexiv că e o singură entitate, tot așa cum ‘știe ‘ că în același timp e și parte din lume.

ELECTRO-SALVATION. the mechanics of salvation. do the HANDS dance. LEFT RIGHT LEFT RIGHT
dance! respond to music without contemplation or respect
my body knows your body knows my body knows your body knows my body knows your body knows my body knows

Sari la conținut