Geberit

Tabăra de animație din cadrul proiectului ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE

Între 11 și 16 iulie 2022 a avut loc tabără de animație din cadrul proiectului ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE care a reunit 13 copii și adolescenți din Slobozia, Turnu Măgurele, Oltenița, Mizil, Alexandria și Urziceni, autorii celor mai bune lucrări realizate în urma atelierelor de bandă desenată, ilustrație și scriere creativă derulate în perioada 25 septembrie 2021 și 10 aprilie 2022.

Selecția lucrărilor participante în tabără a fost făcută de juriul format din cei 6 traineri ai atelierelor – Ana Agopian, Anna Florea, Alin Ivan, Aneli Munteanu, Iulia Rugină, Oana Răsuceanu, ținând cont de criterii precum poveste, punerea în scenă, desen, temă și originalitatea lucrărilor.

Sub îndrumarea trainerilor Radu Igazsag (prof. univ. în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie, București) și Vedat Sevincer (Norsensus Mediaforum, Norvegia), participanții au învățat o serie de tehnici de animație, scenariu și decupaj cu ajutorul cărora au realizat un scurt film de animație în tehnica stop motion. Tema filmului realizat de copii a plecat de la cea dezvoltată în cadrul atelierelor de banda desenată și scriere creativă, combaterea poluării cu plastic, #plasticzero.

În timpul taberei, copiii s-au bucurat și de activități alterntive precum vizite la muzee din București sau activități de divertisment. Nu în ultimul rând, copiii au avut șansă să lege noi prietenii, cu adolescenți din orașe precum Slobozia, Turnu Măgurele, Oltenița, Mizil, Alexandria și Urziceni.

Sari la conținut