Special la Radio Romania Muzical

Special pentru indragostitii de… muzica la Radio Romania Muzical

Duminica, 14 februarie 2010, de la orele 19, doua albume de exceptie, lansate recent, in prima auditie romaneasca: cel mai nou disc al sopranei Angela Gheorghiu – opera „Amicul Fritz” de Pietro Mascagni si discul „Puccini ritrovato” cu tenorul Placido Domingo in prim-plan.

In 1 octombrie 2009, casa Deutsche Grammophon a lansat opera „Amicul Fritz” de Pietro Mascagni, cu Angela Gheorghiu si Roberto Alagna, „doua stele la apogeul posibilitatilor lor” (Der Opernfreund). Inregistrarile au fost realizate in septembrie 2008 pe parcursul unor reprezentatii live pe scena Operei Germane din Berlin; „nu-mi amintesc de cand nu s-au mai auzit la Opera Germana din Berlin ovatii atat de entuziaste si prelungite ca la aceste spectacole” („Der Opernfreund”). Subiectul acestei opere comice surprinde legatura care se creeaza intre un burlac convins interpretat de Roberto Alagna si irezistibila Suzel, interpretata de Angela Gheorghiu.
Din distributia acestui spectacol a facut parte si baritonul George Petean, un alt nume romanesc de mare succes la nivel international. La aproape 34 de ani, George Petean se mandreste cu aparitii la Opera Metropolitan din New York, Opera de Stat din Hamburg, Opera de stat din Viena, Opera Covent Garden din Londra.

In 1 septembrie 2009 a aparut discul „Puccini ritrovato”. Tenorul Placido Domingo si soprana Violeta Urmana sunt protagonistii unor momente pe care Puccini le-a gandit ca alternative la ariile din operele sale – versiuni timpurii sau realizate dupa premierele oficiale, necunoscute pana acum publicului larg: o auditie incitanta si surprinzatoare in acelasi timp.

Emisiunea „Special pentru indragostitii…de muzica” este realizata de Iolanda Drambei.
Radio Romania Muzical, unicul post romanesc clasic, jazz&more poate fi ascultat in FM (97,6), pe satelit si live online (muzical.radioromania.ro). Pe site-ul Radio Romania Muzical sunt disponibile arhive audio ale emisiunilor difuzate, precum si trei posturi alternative: „Opera mia”, „Pentru copii” si „Relaxing music”.
http://muzical.srr.ro/

Sari la conținut