Made Expo

Sound Calligraphy – workshop și live performance cu artista vieneză Ulla Rauter

3 martie 2018, 16:30 -21:00 @ POINT —Str. General Eremia Grigorescu nr. 10, București

V-ați întrebat cum ar suna un desen, sau dacă un cuvânt scris ar putea literalmente vorbi? Tehnologiile curente fac posibile experiențe transformatoare surprinzătoare, în care jonglăm cu ușurință de la o dimensiune senzorială la alta, prin intermediul unui cod binar.

 

Ulla Rauter este profesoară la Universitatea de Artă din Viena, artist media și muzician ce lucrează la confluența dintre sunet, arte performative și vizuale. Lucrările ei includ sculpturi performative, instalații multi-media și instrumente inedite construite în totalitate de artistă.

Sound Calligraphy, performance-ul prezentat de artistă la POINT, exemplifică poetic transformarea în timp real a unei informații grafice în sunet cu ajutorul tehnologiei digitale. Timp de aproximativ jumătate de oră, Rauter desenează diferite cuvinte și propoziții cifrate în spectograme, iar cuvintele capătă treptat voce odată ce sunt scanate și traduse live de un software de sonificare personalizat de artistă.

Program:

Ulla Rauter va împărtăși din experiența în cadrul unui workshop cu intrare liberă, ce va avea loc de la 16:30 la 18:30. Participanții vor putea chiar să-și creeze propriile sound calligraphies, îndrumați de Ulla.

După workshop, de la ora 20:00 la 21:00, vom putea experimenta și explora împreună cu Ulla intersecția dintre artă și tehnologie prin live performance-ul Sound Calligraphy ce se va încheia cu o scurtă prelegere.

Intrarea e liberă, dar condiționată de înscrierea la acest link.

Prezența Ullei Rauter la POINT este posibilă cu sprijinul Forumului Cultural Austriac.

Parteneri: Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic, Modernism.ro, IQads, Zeppelin, Igloo, FEEDER.ro, We Art

Un proiect al Asociației culturale DU-NE în parteneriat cu POINT

*Fb event

 

1