Rockwool - fabricat in Romania

Sisteme de placări verticale la clădirile London și Oslo din Sema Parc

Sema Parc este cel mai mare proiect de regenerare urbană din București, cu o suprafaţă totală de aproximativ 41ha. Aflat în apropierea Universităţii Politehnice din Bucureşti, Sema Parc este un proiect imobiliar mixt, care atinge în totalitate posibilele facilități pe care le-ar putea avea un complex imobiliar.

 

default

 

Procesul de certificare a fost coordonat de BuildGreen, consultant lider în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării clădirilor durabile în Europa Centrală și de Est.

Clădirile de birouri London şi Oslo se află în zona de business a proiectului Sema Parc şi dispun de suprafeţe generoase: 21.000mp – cladirea London, respectiv 10.000mp – clădirea Oslo.

 

20221023-C86A9018-HDR

Dezvoltatorul proiectului, compania River Development, a anunțat obținerea certificării BREEAM Excellent pentru faza de design, pentru ambele clădiri.

 

20221023-C86A8687-HDR

 

 

(a) Cementex – placă din fibrociment ideală pentru suportul placărilor ceramice și a celor din piatră naturală

Zonele de intrare în cele două clădiri de birouri se remarcă prin spații largi, aerisite vizual, construite pe două niveluri de clădire. Design-ul interior atrage privirile încă de la primul contact, remarcându-se prin nuturi luminoase care pleacă de pe pardoseală, se continuă pe peretele principal și se opresc la nivelul plafonului suspendat.

 

20221205-C86A2983-HDR

 

S-au ales, ca produs de finisaj pentru pereții principali din aceste zone, panouri ceramice cu grosime mică și suprafață mare, care, la fiecare 2.0 m, sunt întrerupte de rosturi verticale în care s-au instalat benzi luminoase. Panourile respective se instalează pe o suprafață care să reprezinte un suport stabil din punct de vedere structural, dar și care să asigure o suprafață plană.

Astfel, Siniat a pus la dispoziție Cementex, o placă din fibrociment care respectă aceste condiții, și care s-a integrat perfect în diferite sisteme de placări verticale.

 

20221205-C86A2823-HDR

 

Sistemele de placări folosite au fost adaptate în funcție de arhitectură, de structura suport și de înălțimea de instalare care – în majoritatea cazurilor – este pe două niveluri de clădire.

Aceste sisteme de placări se continuă din zona de lobby către lifturi, de asemenea și pe zonele comune ale nivelurilor superioare.

 

20221205-C86A3203-HDR

 

Alegerea plăcilor Cementex pentru astfel de aplicații s-a făcut ținând cont de faptul că gradul de aderență al diverselor placări lipite cu adezivi este de aproximativ 2, 3 ori mai mare decât în cazul plăcilor clasice din gips-carton. Acest nivel de aderență se stabilește în două scenarii: mediu uscat (spre exemplu spații comune-coridoare) și mediu cu umiditate (de exemplu grupuri sanitare, dușuri).

De altfel, plăcile Cementex se pot folosi în numeroase sisteme de construcție, de la sisteme cu rol de îmbunătățire a izolării acustice la interior, la plafoane exterioare realizate cu plăci de 8 mm, până la sisteme de fațadă termoizolatoare cu și fară rezistență la foc.

Ansamblul Sema Parc este cu siguranţă un proiect ambiţios care întruneşste toate funcţiunile şi facilităţile unei dezvoltări urbane actuale.

siniat_wr

www.siniat.ro

Sari la conținut