Search & Research RO – specialiști străini descoperă și discută despre scena culturală locală

Programul Search & Research RO continuă și anul acesta în cadrul Nopții Albe a Galeriilor – NAG. La finalul acestui program, marți, 10 octombrie, începând cu ora 16:00 va avea loc o discuție publică cu invitații la Rezidența BRD Scena 9.

Asociația Ephemair are plăcerea de a anunța continuarea în acest an a programului “Search & Research RO” inițiat cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor NAG 2016 prin care invită un grup de specialiști străini din domeniul artei contemporane să cerceteze și să descopere scena culturală locală.

Pentru ediția NAG 2017, “Search & Research RO“ este realizat în cooperare cu programul de rezidențe curatoriale ARC Bucharest, iar invitații sunt:
Miguel Amado – Senior Curator la Middlesbrough Institute of Modern Art, Anglia, Geir Haraldseth – Director al Rogaland Kunstsenter (Rogaland Contemporary Art Centre), Stavanger, Norvegia, Gabi Scardi – curatoare și critic de artă, Milano, Italia, Evelyn Simons – curatoare, critic de artă și coordonatoare de proiecte la CAB – un centru privat non-profit de artă contemporană din Bruxelles, Belgia și Stefan Vicedom curator, cercetător asociat în artă contemporană la Städel Museum din Frankfurt, Germania.

Programul de o săptămână al “Search & Research RO“ va include un tur intensiv de vizitare a instituțiilor, galeriilor și inițiativelor participante în programul NAG București, o călătorie de cercetare în Timișoara și Arad și o serie de vizite de studiouri de artiști în București.

Programul va fi concluzionat de participarea invitaților la o discuție cu publicul moderată de Dragoș Olea – membru al colectivului de artiști APPARATUS 22 și consultant ARC Bucharest – care va avea loc la data de 10 Octombrie, începând cu orele 16:00, la Rezidența BRD Scena9 din București.

*Fb event

“Search & Research RO“ este realizat cu sprijinul generos al Institutului Cultural Român – ICR, Primăria Capitalei prin ARCUB și BRD Groupe Société Générale.
______

Noaptea Albă a Galeriilor – NAG este un eveniment care radiografiază anual scena culturii contemporane și a spațiilor care o promovează. Inițiat în 2007 NAG are loc în peste zece orașe din România. noapteagaleriilor.ro

Asociația Ephemair produce proiecte și evenimente al căror scop este acela de a promova cultura contemporană din România și de a intermedia un dialog firesc între scena artistică și publicul larg. ephemair.ro

ARC Bucharest este un program de rezidențe destinat curatorilor care lucrează și sunt stabiliți în afara României pentru a descoperi contextul artistic efervescent din București arcbucharest.ro

 

Articol conex:

NAG #11 – Noaptea Albă a Galeriilor se extinde în 12 orașe din țară

1