concert regal caritabil - top

Seară de filme și ritmuri electronice suedeze

Duminică, 23 octombrie, de la ora 18:30 la Expirat – Halele Carol (Str. Constantin Istrati nr. 1, București)

Intrăm în mood-ul suedez cu o selecție savuroasă de filme scurte și lungi, ficțiuni, animații și documentare în care se adună cam tot ce știm despre filmul suedez actual. Adică lumină specială, pe care nu o mai regăsești în alte zone, cu sclipiri crepusculare sau boreale, imagine impecabilă, un imaginar pe alocuri bizar, venit parcă din altă lume, activism, drame cu inserturi comice sau, invers, comedii care te lasă pe gânduri.

Începem cu o  rundă de scurt metraje, pentru încălzire: două ore de ficțiuni, documentare și animații, multe dintre ele premiate la festivaluri de film internaționale. Nu o să vreți să ratați Animals I Killed Last Summer – fără griji, e ficțiune; Benjamin’s Flowers – o animație hipnotică; Still Born – un documentar animat, delicat și emoționant sau Bath House – în care o bandă de șoricei încearcă să jefuiască un seif.

Continuăm seara cu Bikes vs. Cars, un documentar care pleacă de la realitatea că orașele au fost luate în stăpânire de mașini. Din Sao Paulo până în Los Angeles, via Toronto și Copenhaga, Bikes vs. Cars face mai mult decât să descrie o ciocnire între bicicliști și șoferi, cheamă la acțiune și arată schimbările care s-ar putea întâmpla dacă orașele s-ar îndepărta de modelul centrat pe mașini. Încheiem vizionările cu un lung metraj de ficțiune, despre care nu spunem însă nimic acum – păstrăm supriza și vă invităm să îl descoperiți duminică. Ni se pare potrivit, având în vedere că filmele suedeze sunt de fiecare dată o surpriză plăcută.

După ce am văzut, ascultăm și dansăm: pe setul duo-ului Fjordisko, alcătuit din Călin & Zåbriskie, cei care experimentează ceativ ritmurile scandinave. Influențați de o gamă largă de stiluri muzicale,  Fjordisko știu să miște un club de oameni pe ritmuri care trec de la Múm, Flunk, Röyksopp, Fever Ray sau Kasper Bjørke, până la Laid Back, Niki & The Dove, Casiokids și multe alte nume bune care nu obișnuiesc să lipsească de la un party reușit.Ceea ce vă dorim și vouă :)

* Fb event

Intrarea liberă!

Eveniment în cadul programului Suedia Creativă #3
www.e-zeppelin.ro/suedia-creativa

Organizatori: Ambasada Suediei, Zeppelin și Expirat – Halele Carol
Partener principal: ABB
Sponsori: Absolut, H&M, Husqvarna, IKEA, Volvo Cars
Cu sprijinul: Ecolor, Ericsson, Scania, Securitas, Skanska, Volvo Trucks, Zewa

Sari la conținut