Rockwool - fabricat in Romania

Scoala de la Bunesti

Scoala de la Bunesti
creata de
Ana-Maria Goilav si Petre Guran

realizatori
Bogdan Braescu
Tudor Elian
Ioana Pavaluca
Florina Pop
Diana Stanciulescu

Brosura proiectului poate fi citita aici.

In general, sistemul educational european contemporan are nevoie de o schimbare. Principalul scop al proiectului „Scoala de la Bunesti” este de a aduce crizei sistemului educational european o solutie romaneasca prin crearea unei scoli alternative destinata tinerilor absolventi de liceu.

Ideea de baza consta in formarea acestor elevi inainte de a le oferi informatii profesionale, oferindu-le sansa de a creste mai intai ca oameni, iar mai apoi de a se specializa intr-un anumit domeniu.

Lucrand cu materiale naturale ca lemnul, pamantul si piatra, Scoala de la Bunesti exploreaza potentialul tehnicilor traditionale invatand din experienta arhitecturii vernaculare si aplicand-o nevoilor noastre actuale, fara scopul de a imita.

Sponsori si parteneri: A.F.C.N. (Asociatia Fondului Cultural National), Uniunea Arhitectilor din Romania, Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” Bucuresti, Ordinul Arhitectilor din Romania, Revista Zeppelin, DINAMIS – atelier de arhitectura, Fundatia ARHITERRA.

Sari la conținut