Rockwool - fabricat in Romania

Rockfon: Soluții de plafoane pentru orice spital

(a) Cerem ca spitalele să fie sigure și să contribuie la îmbunătățirea sănătatii noastre și la accelerarea procesului de vindecare. Dar, știați că și zgomotul în instituțiile medicale este o problemă semnificativă?

Punctele slabe ale unităților medicale

Zgomotul perturbă comunicarea în rândul personalului și are un impact negativ asupra calității și siguranței actului medical. De asemenea, nivelul acestuia a crescut constant încă din anii 1960, cauzat de echipamente, pacienți, personal, alerte medicale și tehnologie. Ca urmare, majoritatea unităților medicale nu îndeplinesc nivelurile acustice recomandate de Organizația Mondială a Sănătății.

  • Zgomotul poate crește ritmul cardiac, tensiunea arterială și frecventa respirației pacientului 1)
  • 100 dB și chiar mai mult, au fost valorile măsurate ale nivelului de zgomot în unitățile de terapie intensivă 2)
  • Zgomotul din sălile de operații perturbă comunicarea și este principala cauză a rezultatelor slabe ale operațiunilor 3)

Soluția: vata minerală bazaltică

Proprietățile naturale ale vatei minerale bazaltice, utilizată în plăcile de plafon ale spațiilor medicale, îmbunătățesc sănătatea și buna desfășurare a activității. Cum functioneazã?

Rezistenta la foc a vatei minerale bazaltice

Vata minerală bazaltică are o rezistență excelentă la foc. Ea poate rezista la temperaturi ridicate, de până la 1000°C și atinge punctul de topire la aproximativ 1260°C. Acest lucru certifică produsele din vată minerală bazaltică la cea mai înaltă clasă de reacție la foc și, chiar mai important, garantează siguranța în caz de incendiu, atât a spațiilor aferente unitătii medicale, cât și a persoanelor din interiorul acesteia.

Proprietăți acustice

Un alt beneficiu al plăcilor de plafon din vată minerală bazaltică, adus sănătatii, sunt proprietățile acustice încorporate în mod natural în această materie primă. Absorbția ridicată a sunetului și claritatea vorbirii, îi asigură pacientului posibilitatea de a înțelege clar indicațiile, explicațiile si diagnosticul comunicat de către medicul său. Ajută la absorbția sunetului excesiv și la menținerea unui nivel confortabil de zgomot, scăzut, potrivit unei unități medicale. Și nu este doar un beneficiu pentru pacienți si rudele lor. Creează deasemenea un mediu de lucru plăcut pentru angajații din domeniul sănătății, care au unele dintre cele mai importante roluri din instituțiile de stat.

 

20160804_RW-RF_PHO_005413

Rezistența la microorganisme

Într-o clădire, umiditatea excesivă și umezeala pot favoriza creșterea microorganismelor, cum ar fi mucegaiul și/sau bacteriile, ce pot provoca reacții alergice, boli respiratorii și/sau probleme ale pielii. Natura anorganică și hidrofugă a miezului de vată minerală bazaltică nu are valoare nutritivă pentru microorganisme și prin urmare nu asigură dezvoltarea și/sau întreținerea microorganismelor. Prin urmare, vata minerală bazaltică este rezistentă în mod natural la mucegai și bacterii.

Cerințe speciale, medii controlate

Alegerea materialelor de construcție pentru spațiile medicale poate fi complexă. Ce tip de performanțe sunt necesare? De ce și când sunt importante? Să simplificăm câteva cerințe destul de complexe în trei categorii speciale, derivate din destinația încăperilor dintr-un spital: curățare și dezinfecție, cameră curată și controlul presiunii aerului.

Curățare și dezinfecție

Segmentul medical trebuie sa fie echivalentul zonelor curate. Prin urmare, materialele din spațiile medicale trebuie să permită o frecvență si o intensitate ridicată de curățare. Iar plăcile de plafon din vată minerală bazaltică sunt ușor de curățat și dezinfectat. Dar, în spațiile medicale sunt cerințe diferite de curățare în functie de destinația încăperii. Astfel că unele zone trebuie curățate cu o cârpă umedă, în timp ce altele trebuie să reziste la curățarea regulată cu abur, cu raze UV sau la curățarea chimică pentru a asigura dezinfecția 100%. În aceste cazuri, trebuie să optați pentru portofoliul gamei de produse Rockfon® MediCare®, care se ridică la nivelul celor mai stricte cerințe de curățare, fie că este o curățare simplă de zi cu zi sau una mai strictă, aceasta rezistă la soluții diluate de amoniac, clor, amoniu cuaternar sau apă oxigenată.

Cameră curată

O cameră curată înseamnă un mediu controlat care are un nivel scăzut de poluanți, cum ar fi praful, microbii din aer, particulele de aerosoli și vaporii chimici. Particulele emise de materialele de construcție cresc riscul de răspândire a infecției în spațiile medicale. Pentru a evita riscul răspândirii infecțiilor, vă recomandăm produsele Rockfon® MediCare® deoarece au o emisie scăzută de particule beneficiind de certificare ISO Clean Room.

 

20130606_RW-RF_PHO_001994 (1)

Controlul presiunii aerului

Sistemul de control al presiunii aerului are rolul a controla intrarea și ieșirea aerului pentru a preveni intrarea și ieșirea contaminanților din aerul respectiv. Controlul presiunii aerului este necesar pentru unele dintre cele mai importante zone dintr-un spital, cum ar fi UTI, și nu trebuie tratat cu superficialitate. Dacă asta este ceea ce căutați, atunci ar trebui să vă concentrați atenția asupra a două produse dezvoltate special pentru camerele cu control al aerului: Rockfon® MediCare® Air și Rockfon® MediCare® Block.

Pentru mai multe informații rockfon.international/healthcare

 

 


Note:

1) Specialist Services Health Technical Memorandum 08-01: Acoustics, UK Department of Health 2013

2) www.sciencedaily.com/releases/2018/11/181119064139.htm

3) Noise in the Operating Room, Jonathan M. Katz, Anaesthesiology 2014

Sari la conținut