Radical Rituals – o investigație a noilor practici hibride și alternative de design urban în Europa

o instalație interactivă

sâmbătă, 11 septembrie 2021, ora 19, în piața din fața Goethe-Institut București, Calea Dorobanți 32

„Radical Rituals” este o investigație în curs de desfășurare de-a lungul coordonatei 45ºN despre inventivitatea vieții de zi cu zi, despre noile practici hibride și alternative de design urban în Europa.

forty-five degrees sunt în prezent în deplasare la Timișoara, Cluj, Tulcea și în Delta Dunării, într-o călătorie de 3 săptămâni de-a lungul coordonatei 45ºN care traversează România, ca parte a unei rezidențe în cadrul Est-European Program.

Alkistis Thomidou și Berta Gutierrez doresc să vă invite să împărtășiți experiențele și primele rezultate ale cercetării lor. În jurul, sub și pe o instalație ce reprezintă o cartografiere comună a călătoriei lor, ei adună mai multe elemente de pe teren pentru a-și împărtăși ritualurile, gândurile, uimirea și dorințele. Evenimentul va avea loc în piața din fața Goethe-Institut, unde călătoria va fi reconstituită prin crearea unui spațiu de întâlnire și dezbatere.

 

 

Scurtă biografie

Alkistis Thomidou și Berta Gutierrez sunt membrii forty-five degrees, un colectiv deschis de arhitecți și designeri din Berlin. Activitatea lor are ca scop explorarea mediului construit prin cercetare, design și experimentare artistică. Aceștia sunt interesați să colecteze experimente și abordări colective, să exploreze alternative de locuințe și de design urban, modele și noi paradigme de dezvoltare urbană prin colaborarea cu comunitățile și actorii implicați.

Programul Est-European este susținut de Goethe-Institut România și de Akademie Schloss Solitude, precum și de echipa curatorială Radu Lesevschi (ARC București), Raluca Voinea, Iuliana Dumitru (tranzit.ro bucurești) și Ștefan Ghenciulescu (Zeppelin / Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”).

Evenimentul face parte din proiectul „Arc Bucharest-Akademie Schloss Solitude” organizat de Asociația culturală Solitude Project si co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

În colaborare cu:
Arc Bucharest, tranzit.ro bucurești, Zeppelin

Mulțumiri Stardust Architects pentru sprijin.

*Fb event

Sari la conținut