Perpetuum Violence / Cătălin Bădărău – solo show de sculptură

10 februarie – 20 aprilie, 2016 @ Nasui collection & gallery (Şos. Bucureşti Nord 15-23, Swan Technology Park, clădirea Kingston, Pipera, Bucureşti)

Tururi speciale: 10 februarie, între 11.00 -14.00 şi 18.00-21.00

Cătălin Bădărău este un artist ce trăieşte şi îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti. Are un doctorat în Sculptură şi predă la Universitatea Naţională de Arte din capitală. Lucrările sale au fost expuse în expoziții solo şi de grup în România, Italia, Franţa şi Germania.

Proiectul Perpetuum Violence invită la o mai bună înţelegere a unor forme de violenţă, fiind inspirat atât de experienţele personale ale artistului cât și din situaţii specifice, manifestări contemporane ale violenţei precum munca forţată sau noi tipuri de migraţie, din sentimente ca suferința sau alienarea.

În multe dintre lucrările sale,  Cătălin Bădărău are ca model uman o persoană cu dizabilităţi fizice şi psihice; ca sculptor, lucrează având ca reper principal corpul uman. Cioplite sau modelate în răşini poliuretanice sau sintetice, părţi din corpuri umane sunt atârnate, scufundate sau întinse pe diferite structuri metalice – groase şi grele, în contrast violent cu fragilitatea / moliciunea cărnii reprezentate.

Lucrările sale de artă reprezintă părţi ale unor instalaţii atent manufacturate, ce interacţionează direct cu mediul lor. Perspectivele lor sculpturale abordează expresia cărnii umane şi a corpului, aflate sub presiune, suspendate sau scufundate în lichide. Titlurile acestora invocă situaţii sau sentimente ale unei umanităţi subjugate.

Producător: Nasui collection & gallery, Bucureşti, România
Parteneri: Swan Technology Park, Modernism.ro
Program – aici

1