Oraşe cu străzi permeabile

(a) Tot mai multe oraşe din lume devin mai conştiente de necesitatea economisirii apei. Elastopave® este un sistem inovator care lasă apa de ploaie să percoleze şi să alimenteze straturile acvifere.

BASF rămâne în avangarda tehnologică. Inclusiv în ceea ce priveşte spaţiul public urban. Elastopave® este potrivit pentru parcări auto, trotuare si zone pietonale, alei şi parcuri. Amestecul de agregate concasate cu poliuretan oferă o suprafaţă rezistentă, permeabilă la apă şi aer, fiind o soluţie inovatoare.

Utilizarea soluţiei Elastopave® în zone pietonale şi de agrement, de exemplu, contribuie la bunăstarea locuitorilor şi la sentimentul de „acasă”.

 

Elastopave_Schwimmbadumrandung

 

Elastopave® de la BASF îmbină perfect confortul cu utilitatea. Agregatul glazurat cu poliuretan pus în operă conform instrucţiunilor BASF, prin aplicatori agreaţi, oferă o soluţie practică şi potrivită de pavare atât spaţiilor publice cât şi celor private.

Elastopave® exploatează principiul de legare a amestecurilor de minerale concasate cu poliuretan pentru a obţine o suprafaţă durabiă, permeabilă la apă şi aer.

Dacă sistemul este instalat pe un sol corespunzător, apa de ploaie percolează eficient şi astfel este împiedicată formarea unor bălţi mari la suprafaţa pavajului.

Elastopave® este uşor de procesat, amestecul de piatră poate fi personalizat (marmură, granit, piatră de râu etc.), pentru a se integra în mediul înconjurător. În plus, soluţia aceasta elimină costurile din aval asociate pavării suprafeţelor complet etanşe, ca de exemplu taxele pentru apele reziduale. În concluzie, prezintă beneficii reale în ceea ce priveşte designul, atractivitatea, longevitatea, cu protejarea mediului înconjurător.

 

 

Produsul este permeabil la apă, rezistent, atent la ecologie – solul nu este sigilat, rentabil şi permite opţiuni vaste pentru design.

Sustenabilitatea şi performanţa sunt criterii esenţiale. Circulaţia apei pluviale şi alimentarea cu apă subterană contribuie la reducerea efectului de insulă de căldură şi la scăderea temperaturilor în oraşe. Se reduc particulele fine de praf. Absorbţia sunetului este remarcabilă, permiţând sporirea siguranţei rutiere şi reducerea zgomotului.

*

Luminiţa Andrieş – Reprezentant de vânzări pentru Mase Plastice Tehnice şi Sisteme Poliuretanice adresate Industriei de Construcţii şi Bunuri de Larg Consum din România / +40 730 015 574 / luminita.andries@basf.com

 

 

Sari la conținut