Rockwool

OGOI – un loc bun de adunare. Casa comunității din satul Balta, Mehedinți

La Casa OGOI, imobilul restaurat al fostei primării din satul Balta, vară de vară, grupuri de studenți din întreaga țară se alătură echipei Asociației MAIE în eforturile de a revitaliza spațiul, de a-i conferi o nouă funcționalitate, păstrându-i în același timp arhitectura și caracteristicile locale, în cadrul școlii de vară „Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți”.

Fiecare generație de studenți participanți a contribuit la revitalizarea acestui imobil și a spiritului care definește cel mai bine Casa OGOI – un loc bun de adunare.

În vara anului 2020, Asociația MAIE a organizat cea de-a patra ediție a școlii de vară, care le-a oferit participanților prilejul să pună în practică, timp de două săptămâni, competențele aferente specializărilor pe care le urmează și să experimenteze munca în echipă alături de tineri de pe plan local și studenți specializați în discipline conexe.

Studenții facultăților de arhitectură și sociologie au participat la două module de educație: o săptămână dedicată cercetării de teren cu scopul de a investiga locuirea și construirea gospodăriilor din regiune și o săptămână în care s-au ocupat de restaurarea, design-ul și producția de mobilier pentru imobilul fostei primării din satul Balta, care se află în prezent sub gestiunea Asociației.

În satul Balta, sub coordonarea arhitecților Alexandra Mihăilciuc și Andrei Tache, studenții au continuat restaurarea fostei primării, o lucrare de revitalizare a unui spațiu rural cu valoare istorică, pornită de participanții la edițiile trecute ale școlii de vară.

Sari la conținut