Noaptea Caselor #4 – Un circuit al spațiilor domestic-culturale din București

În ultimii ani, cele mai interesante chestii din București se petrec prin case, conace și apartamente, unde s-au adunat comunități care se joacă cu idei tot mai îndrăznețe.

Cei care au avut inițiative social-culturale s-au izbit de multe ori de autorități ostile și un mediu social apatic. S-au retras în spațiul personal, la joburile de zi cu zi și la casele lor, dar spiritul creativ a continuat să lucreze în cerc restrâns. Prietenii au început să se implice, apoi prietenii prietenilor, apoi întregi comunități care schimbau idei, făceau proiecte și se distrau de minune. Casele se transformau încet din dormitoare în mici centre culturale. Au devenit focare de inovație și de spirit liber, care injectează sens în viețile celor implicați. Împreună pot face o rețea culturală descentralizată, care să umple golul lăsat de instituțiile oficiale și greoaie. E ușor să decapiteze un institut, dar o rețea informală e foarte rezistentă cât timp comunitățile ei sunt vii.

Noaptea Caselor e o punte între aceste comunități și initiative, un agregator care dă coerență unui nou curent cultural. Mai personal, mai liber, mai eficient, mai mișto.

Sâmbătă, 23 septembrie, casele și apartamentele alternative din București își deschid din nou porțile pentru o noapte. Vino să-i cunoști, chiar la ei acasă, pe întreprinzătorii, artiștii, meșterii, jurnaliștii, inginerii sau activiștii care au făcut din casele lor mici centre social-culturale.

Intrare liberă, ca de obicei.

ÎN CIRCUIT:

Avanpost8 → Carol 53 → Casa Jurnalistului → Casa Lupu → Casa Costa-Foru → Casa Scrie despre tine → Colivia → CZVL12 → EFdeN → Grădina Sticlarilor → Grădina Viitorului → Home Mătăsari → Manasia Hub → Omega House → Point Cultural Hub → SBang → The Room

Mai multe informații în curând, la noapteacaselor.ro

*Fb event

1