Muzeul Colectivizării din România: nevoie și oportunitate

Masă rotundă și conferință de presă
21 septembrie 2020, 18:00-20:00 @ Muzeul Național al Țăranului Român | Sos. Kiseleff 3, București

Un eveniment al Fundaţiei Hanns Seidel – HSS și Goethe-Institut București, în parteneriat cu Asociația Muzeul Colectivizării din România, Friedrich Naumann Stiftung – FNF, Konrad Adenauer Stiftung – KAS și Asociația Mușatinii Roman.
Proiectul de amenajare a primei săli a muzeului este co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național – AFCN
Evenimentul este parte din proiectul care marchează punctul de început al unui proces amplu și orginal de realizare a primului Muzeu al Colectivizării din România, com. Tămășeni, jud. Neamț.

Muzeul Colectivizării își propune să contribuie la procesul terapeutic, la nivel colectiv, de eliberare de sentimentul cronic de neîncredere al românilor, atât în semeni cât și în forțele proprii. Pe lângă valența educațională, recunoașterea și expunerea publică a dramelor petrecute în istoria recentă oferă premizele pentru o dezvoltare a societății mai justă și mai echilibrată. Și o șansă ca tragediile de acest fel să nu se mai repete.

Invitați:

Ana Blandiana / Academia Civică;
Alexandra Toader / Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului – IICCMER;
Germina Nagâț / Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității – CNSAS;
Raimar Wagner / Friedrich Naumann Stiftung – FNF;
Constantin Goagea / Zeppelin Design;
Iulian Bulai / Asociația Memorialul Colectivizării din România.
Joachim Umlauf / Goethe-Institut București.
Moderator: Iulia Popovici

*Fb event

Măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19
Ca să vă asigurați un loc la eveniment, e recomandat să scrieți pe adresa Cristina.Zanfirescu@goethe.de

Numărul maxim de locuri pentru public este de 50. Vor avea prioritate persoanele care au făcut rezervare. În cazul în care cineva vine fără rezervare, va avea acces doar dacă nu s-au ocupat toate locurile rezervate și este rugat de către organizatori să se înregistreze cu nume și adresă de e-mail sau număr de telefon în listele de prezență.

Vor fi respectate regulile GDPR (pentru prelucrarea datelor cu caracter personal) și acele liste vor fi distruse după 30 de zile.

Pentru siguranța dvs., evenimentul va fi organizat ținând cont de regulile sanitare în vigoare. Sunt obligatorii păstrarea distanței între spectatori, folosirea dezinfectantului la intrarea în locație și purtarea corectă a măștii pe toată perioada discuțiilor și evenimentelor publice.

Sari la conținut