Miro Offices, sustenabilitate certificată BREEAM – Excellent

(a) Miro Offices, o dezvoltare marca Speedwell este o clădire de birouri clasa A, spațioasă care promite confort, conectivitate și vizibilitate și oferă un spațiu cu un rating BREEAM pe măsură: Excellent. Această certificare atestă sustenabilitatea clădirii, performanța, calitatea și valoarea activului. Pentru a atinge acest rating, soluţiile tehnice utilizate în proiectul Miro Offices au trebuit să se ridice la nivelul așteptărilor.

 

C86A6068-HDR

 

Siguranță la foc realizată cu sisteme Siniat de protecție pasivă.

În proiectul de amenajare a compartimentărilor, Siniat a pus la dispoziție o gamă largă de sisteme de gips-carton cu sau fără rezistență la acțiunea focului și cu diferite proprietăți acustice. De la pereți de compartimentare clasici la plafoane ornamentale și placări speciale cu rezistență la acțiunea focului EI 180’.

Toate acestea au fost completate de ecrane verticale cu rezistență la foc, care au rolul de a reține fumul și gazele fierbinți până la momentul evacuării persoanelor din clădire, în cazul unui incendiu.

Astfel de sisteme trebuie să respecte cerința de Etanșeitate (E) pentru o anumită perioadă de timp (ex. 15’, 30’, 60’ impusă de legislația în vigoare), în cazul acțiunii termice generate de un incediu.

 

C86A6343-HDR

 

Confortul acustic al spațiilor de lucru open space.

Confortul acustic al spațiilor de birouri de tip open space s-a obținut prin implementarea unor combinații de suprafețe reflectante și absorbante.

Dacă sistemele clasice din gips-carton reprezintă suprafețe reflectante pentru sunet, cele absorbante se pot obține prin utilizarea plăcilor perforate Creason & Createx. Astfel, plafoanele suspendate ale acestor spații de lucru au fost echipate cu plăci perforate Siniat.

Plăcile perforate din gama Createx Helix, disponibile în 3 grupe estetice unice, și anume Crystal, Tweed și Verde, pot genera spații arhitecturale spectaculoase. Website-ul Siniat este gazda unui simulator 3D de design arhitectural, unde utilizatorii pot vizualiza impactul estetic al acestor produse în câteva exemple de amenajări interioare.

 

C86A6458-HDR

 

Soluții creative obținute cu plăcile din fibrociment Cementex.

Cementex s-a folosit la execuţia pieselor și a corpurilor de mobilier pentru spațiile comune, care au ca finisaj finit plăci din piatră naturală. Gradul superior de adeziune a plăcilor ceramice și a celor din piatră naturală la Cementex, chiar și în condiții de umiditate ridicată, l-a făcut alegerea ideală pentru astfel de aplicații.

De altfel, nu este singurul astfel de exemplu în care plăcile Cementex s-au folosit la astfel de construcții. Având o culoare și o textură care se apropie de cea a betonului, arhitecții specializați pe design interior îl găsesc atractiv pentru aplicații în care își doresc un material cu aspect nealterat, natur. Font desk-uri, mobiliere de bar, finisaje de pereți, sunt câteva din aplicațiile secundare ale plăcilor Cementex.

 

default

 

Jan Demeyere, architect şi co-fondatorul companiei Speedwell, ne povesteşte pe scurt despre acest proiect:

Mutarea sediului nostru în MIRO, un proiect pe care l-am dezvoltat noi înșine, marchează un pas important în evoluția SPEEDWELL. Suntem mândri de rezultatul pe care l-am obținut cu această clădire, aliniată la cele mai noi standarde pentru locul de muncă, și suntem nerăbdători ca echipa noastră să beneficieze de conceptul pe care l-am gândit și implementat împreună. Confortul angajaților noștri și al altor chiriași a fost un obiectiv principal atunci când am creat MIRO.”

siniat_wr

www.siniat.ro

 

 

 

 

 

Sari la conținut