Magic Blocks – Strategii pentru cartierele de locuinte din perioada socialista

Oamenii le numesc cutii de chibrituri. Nimeni nu iubeste blocurile din perioada socialista, insa in ele locuieste cea mai mare parte a populatiei urbane din Romania. Vreo 70% din oameni. Magic Blocks discuta despre probleme sociale si culturale, despre arhitectura si spatiu public, despre economie si comunitate, despre identitate si, mai ales, despre energia si potentialul ascunse in aceste cutii.

Magic Blocks discuta despre probleme sociale si culturale, despre arhitectura si spatiu public, despre economie si comunitate, despre identitate si, mai ales, despre energia si potentialul ascunse in aceste cutii. Dupa o privire de ansamblu asupra Bucurestiului ca studiu de caz, sunt propuse idei si principii pentru o strategie de regenerare urbana, precum si solutii posibile de aplicat si replicat la Cluj.
Magic Blocks e o poveste cu ceva umor si niste frustrari intamplata la Bucuresti si expusa la Berlin. Prezentare de Constantin Goagea, unul dintre autori, urmata de vizionarea si prezentarea expozitiei Magic Blocks.

Vineri, 14 mai, de la ora 17.00
Cluj – Cinema Victoria – Bulevardul Eroilor
Invitat: Constantin Goagea
www.e-zeppelin.ro

Sari la conținut