Hota Smart Eco

Made in RO – Târg ales de design, cu tema #allNatural

12-13 mai @ Impact Hub, Splaiul Unirii nr. 165, Timpuri Noi Square, clădirea 2, etajul 1, București

Good design is natural! – aceasta este mantra după care ne ghidăm la a 11-a ediție Made in RO – Târg ales de design, creat de platforma editorială Designist.ro.
Celebrăm materialele și resursele naturale și transpunerea lor în designul contemporan, precum și lansările de primăvară ale designerilor români: design de produs, accesorii home & deco, mobilier, ceramică, fashion, bijuterie, ilustrație, botanical design etc.

 

*Abru – pandantiv natură iîcapsulată

 

În mod natural, designul se aliniază tendinței și nevoii noastre de a trăi mai aproape de natură, echilibrat, firesc, “organic”, acompaniați de obiecte de design care ne dau vitalitate tocmai datorită materialelor din care sunt lucrate: lemn, ceramică, lut, piatră, sticlă, hârtie (reciclată), piele, metal, metale prețioase, ca aurul și argintul, fetru, lână, mătase, bumbac sau plută.

 *Efemere – eșarfă din mătase

 

Designul care transmite o conexiune cât mai directă cu natura câștigă teren nu doar în spațiile de lucru, ci și acasă, mai ales în contextele urbane, din ce în ce mai artificiale și sufocante. Există și studii care demonstrează că, într-un mediu în care te simți conectat la natură prin elemente de design care folosesc materiale naturale, starea ta de bine și creativitatea sporesc cu 15%, iar productivitatea cu 6%.

 

*GloryBox -Stoneware

 

Cum te simți când atingi un obiect din lână sau mătase, când dormi într-un așternut din bumbac sau îți bei cafeaua dintr-o ceașcă de ceramică, turnată dintr-un ibric din cupru bătut care se odihnește pe o masă de lemn masiv? Ori când alegi să fii eco și cumperi o lampă din carton reciclat? La Made in RO #allNatural vei descoperi toate aceste senzații de bine, cu design inclus.” –Elis Popescu, fondatoarea proiectului.

 

*Halfdrop – colectia de textile din bumbac

 

Afișul evenimentului spune povestea lămpilor LIGHTPLAY, create de arhitecta Adina Rusu, care pregătește pentru această ediție a târgului Made in RO un proiect special: lămpi din hârtie cu o grafică #allNatural.

În cafeneaua pop-up Made in RO, FRUFRU, brandul românesc de mâncare sănătoasă care ne face să ne simțim în formă, ne acompaniază tot #allNatural, iar Origo ne va încânta cu amestecuri alese de cafea, așa cum o face deja de cinci ediții.

*LAMURRA – lampă din lemn cu LED

 

Made in RO este mai mult decât un târg de design. Este evenimentul conceput și curatoriat de platforma editorială Designist.ro, care susține și promovează prin articole de conținut designerii români de produs și industriile creative din România. Proiectele prezentate sunt atent selecționate în urma unui apel de proiecte. Astfel, Made in RO by Designist.ro îi aduce laolaltă pe cei mai talentați designeri români, creează oportunități de vizibilitate, atât online, cât și offline, și este, de peste 6 ani, o rampă de lansare pentru multe branduri de design românesc.

*Lemnia – plic din lemn si denim

 

Vor expune: Abru, Alexandra Nacu, Alexandra Radu, Atelier437, Atelier RSVD, Atelier Tron, Atelierul de Porțelan, Atipic, Beatrixcolor, Bizar Concept, Brândușa Ungurașu, Christine on the Clouds, Contemporia, Corina Mardari, Cork Boutique, Cristina Masnitz, Deco-Box, Deep Design Concept, DiDo, Efemere, Folded & Co., Foldo, GiJewellery, GloryBox, Greenarium, Halfdrop, Happy Friday, I Wood Be, Între Rame, Iutta, Lamurra, Lehel Jewelry, Lemnia, Lightplay, Maison Ilia, Mătase și Lână, Melloncollie Ceramics, Mihaela Crețescu, Mimush, Modatelier, Noah, Papilio, Revival of Wigs, SNOB, Terra Dacia, Transilvania Glass, Twigs and Bark, Una ca Luna, Urban Woods, Wabi Sabi și alții.

 

*Noah – ceas din lemn

 

Când: 12 și 13 mai (orele 11.00 – 20.00)
Unde: Impact Hub – Splaiul Unirii nr. 165, Timpuri Noi Square, clădirea 2, etajul 1
Bilet intrare: 10 lei

 

*Twigs and Bark – ochelari cu rama din lemn

 

Detalii și poveștile designerilor participanți pe designist.ro.

*Fb event

1