Made Expo 2021

Lost Interferences, Bucharest Garden Ars Electronica 2021

Proiect 2 în parteneriat cu Rezidența BRD Scena9 și UNATC IL Caragiale, prin Centrul CINETic, participă în cadrul secțiunii Kepler’s Gardens a festivalului Ars Electronica cu instalația de sunet interactiv Lost Interferences.Conceptul Kepler’s Garden, inițiat în 2020 de cel mai important festival de artă digitală din Europa, Ars Electronica, a reunit grădini din 120 de locații de pe întregul glob. În 2021, sub eticheta “A New Digital Deal”, în cadrul unei noi ediții globale a Grădinilor lui Kepler vor fi explorate teme precum Umanismul Digital, Școala Viitorului, Gândire prin artă, NFT, AI, Feminism Digital, în expoziții, conferințe și performance-uri și tururi ghidate în peste 70 de țări ().

Instalația interactivă Lost Interferences este construită prin colectarea de povești despre pierdere și va fi vernisată pe data de 8 septembrie 2021, ora 19:00, la Rezidența BRD Scena9 în strada Ion Luca Caragiale nr. 32 București. Puteți contribui cu experiențe despre pierdere prin site-ul lostinterferences.eu, poveștile trimise urmând a fi incluse în cadrul instalației. Sunetul instalației redă experiențele despre pierdere colectate și compoziția generativă multicanal realizată pe baza acestora de compozitorul Constantin Basica prin programare și asistare AI.

Interferențe Pierdute
Am pierdut obiecte.
Am pierdut informație.
Am pierdut prieteni.
Am pierdut oameni dragi.
Pierdem speranțe, celule, memorie și, uneori, simțim că pierdem viitorul.
Ne pierdem.
Când pierdem ceva, uneori devenim disperați, uneori devenim singuri, ne izolăm.

Am vrut să știm cum s-au simțit oamenii când au pierdut ceva. Am colectat povești, experiențe, exprimate în scris, desene, fotografii, clipuri video / audio și am construit Lost Interferences.

 

2

În Lost Interferences arta telematică este chemată să vindece, în mod tehnologic, pierderea corpului nostru, pierderea simțurilor, pierderea sensului, într-un format hibrid, telematic.

Sperăm că, prin conectarea la Interferențe pierdute, pe care nu le-am auzit niciodată, în viețile noastre, și în toate posibilitățile pierdute, publicul se va alătura performerilor în a da sens lucrurilor pierdute. Sperăm că, prin conștientizarea pierderii, ne vom vindeca și că, împreună, printr-un corp conectat digital, vom descoperi un sine colectiv.

Poveștile despre pierdere vor sta la baza unui performance transmis live în cadrul festivalului Ars Electronica și la fața locului la Rezidența BRD Scena9 din București (strada I.L.Caragiale nr. 32) în data de 11 septembrie, de la ora 19.
Instalația Lost Interferences va fi expusă în perioada 8-25 septembrie în Bucharest Garden, Rezidența BRD Scena9.
Mai multe informații pe site-ului proiectului lostinterferences.eu

 

3

 

Compoziție și performing: Constantin Basica
cu: Maia Morgenstern și Romeo Cornelius și Irina Margareta Nistor
Mulțumiri Cabiriei Morgenstern
Regizor mixare realități: Alexandru Berceanu
Instrumente Deep Learning: Prateek Verma
Grafică: Alexandru Ponoran
Instrumente web : Grigore Burloiu
Documentare foto video: Andrei Gîndac
Sonorizare: Sorin Grigoreanu
Suport tehnic: Cristi Simon, Crewart Multimedia Shows si Paradigma
Transmisie live: Cosmin Tița, Prisma
Produs de Proiect 2 RO. Proiect 2 este o inițiativă culturală a asociației Teatru 2.0
Parteneri:
Rezidența BRD Scena9 București RO
Center for Computer Research in Music and Acoustics Stanford (CCRMA) USA
UNATC IL Caragiale București, Centrul CINETic
Reactor-Cluj
Proiect realizat cu sprijinul Valrom.
Co-finanțat AFCN
Mai multe informații despre festivalul Ars Electronica la https://ars.electronica.art/press/en/.

Sari la conținut