Juriul BAB 2008 – Membri

Arh. Manuel Bailo, Spania (presedintele juriului)

conduce, alaturi de Rosa Rull Beltran, biroul Bailo+Rull. ADD+Architecture din Barcelona. Impreuna au castigat numeroase premii si nominalizari la Bienala Spaniola de Arhitectura, premiile FAD si altele. Opera lor a fost prezentata in 2006 la MoMA, New York si publicata in Detail, arquitectura viva, A+U, publicatii ACTAR etc. Manuel Bailo preda la Departamentul de urbanism al Scolii de arhitectura din Barcelona (ETSAB-UPC).

http://www.addarquitectura.net/

Arh. Hrvoje Njiric, Croatia

A lucrat intre 1990 si 2001 in cadrul biroului njiric+njiric arhitekti  impreuna cu Helena (Zagreb/Graz) si a fondat in 2002. njiric+ arhitekti in Zagreb. Printre concursurile castigate se numara Europan 3, iar proiectele sale au facut obiectul unor expozitii si unor dosare si articole individuale in El Croquis, Domus, Werk. Bauen + Wohnen, Quaderns, Architektur aktuell, The Phaidon Atlas of Contemporary World Architecture etc.

www.njiric.com

Arh. Adrian Florin Ionasiu, Timisoara

Conduce, alaturi de Erica Gabriela Dudas si Carla Marian Dudas biroul Arhitekt Studio A si revista „de arhitectura”, ambele in Timisoara. Revista a fost nominalizata la sectiunea Publicatii a BAB, editia din 2004. Adrian Ionasiu este presedintele filialei Timis a Ordinului Arhitectilor din Romania.

www.de-arhitectura.ro

Arh. Ildiko Mitru, Baia Mare

Este director, alaturi de Stefan Pascucz, al biroului de arhitectura 9Optiune. Au castigat numeroase premii, dintre care Premiul I la concursul de idei pentru revitalizarea centrului istoric al orasului Baia Mare –1999, marele trofeu al Ministerului Culturii pentru Centrul de Afaceri Millenium III Baia Mare, premiul „Arhitext design 2005″ pentru reabilitarea Pietei Libertatii.

Arh. Cabriel Rosca, Sibiu

A castigat, alaturi de Laura Iordache (biroul Cooplan), medalia la sectiunea Restaurare- reabilitare a BAB, editia din 2004, pentru lucrarea „Biroul fundatiei Mihail Eminescu Trust”. Gabriel Rosca este si presedintele filialei Sibiu-Valcea a Ordinului Arhitectilor.

Arh. Zsolt Tovissi, Miercurea Ciuc

Lucreaza ca arhitect independent in Miercurea Ciuc. Proiectele sale au fost prezentate in expozitii internationale, iar lucrarea „Turn de clopotnita, Gheorgheni” a fost nominalizata la sectiunea Arhitectura < 1000 mp din cadrul editiei 2006 a BAB. In 2007, proiectul a fost publicat in revista olandeza A10.

Arh. Stefan Ghenciulescu, Bucuresti

Activitate de proiectare de arhitectura, de cercetare in arhitectura si urbanism, didactica. Din 2001 redactor-sef al revistei „Arhitectura”. Castigator (in calitate de co-autor) al concursului pentru pavilionul romanesc la Bienala de la Venetia (2006), al premiului sectiunii publicatii (2004 si 2007) si proiecte (2008) din cadrul Anualei de arhitectura Bucuresti, nominalizare la sectiunea Publicatii a BAB (2002).

Membru supleant

Arh. Andrei Serbescu, Bucuresti

Conduce, alaturi de Adrian Untaru, biroul ADN_BA. Impreuna cu Bogdan Saileanu au castigat o nominalizare la editia din 2004 a BAB, sectiunea Arhitectura de interior si design, cu lucrea „Restaurant Mediterraneo”, Neptun. Lucrarea sa de dizertatie la UAUIM a primit medalia la concursul intenrational RIBA.

Sari la conținut