Izolare într-o serie de stări liminale @ Malmaison

Izolare într-o serie de stări liminale propune un demers performativ, vizual și arhitectural, care conectează fragmente din istoria complexă a Malmaison cu situația corpului din prezent. Aflat într-o criză de redefinire a raportului său cu societatea, moștenirea istorică și pronosticurile incerte despre viitor, corpul performativ propus de artiști este ritualic și tranzitoriu, într-o oscilație instabilă între ceea ce a fost și ceea ce ar putea să fie.

11, 12, 13, 14 noiembrie 2021, 18:00 – 21:00 – SAC [Spațiul pentru Artă Contremporană] @ Malmaison /  Calea Plevnei 137c, etaj 2

Pornind de la imagini, interviuri, cronici, mărturii ale corpurilor care au trecut prin Malmaison, instalația performativă explorează fenomenul reconstrucției corporale, al reasamblării într-o nouă identitate. Câteodată afectivă, câteodată cinică și ironică, de multe ori pragmatică și directă, instalația este un potențial organism (dis)funcțional. Lucrarea colectivă sustrage materialul kinestezic al experienței corpului în izolare și îl recalibrează într-un spațiu care-și pierde intenționat caracterul ceremonial, devenind o resursă accesibilă. Memoria spațiului, transpusă în score-uri pulsatile, se reînnoiește constant prin asumarea unor identități străine, care se contopesc cu schimbul de informație dintre performeri și public.

În Izolare într-o serie de stări liminale mai multe temporalități se suprapun, stări corporale familiare sunt recontextualizate istoric, lăsând loc unor fantezii despre viitor.

Echipă: Simona Deaconescu (coregrafă), Ramon Sadîc (artist plastic), Justin Baroncea (arhitect), Maria Ghement (arhitectă), Vlaicu Golcea (compozitor), Ioana Marchidan (performeră), Andrei Bouariu (performer), Georgeta Corca (performeră), Simona Dabija (performeră), Maria Luiza Dimulescu (performeră), Mihai Burcea (istoric), Bogdan Iancu (antropolog), Alex Radu (co-autor concept curatorial și producător).

Instalația conține texte de Egon Balas, Mircea Damian, Augustin Vișa, Corneliu Coposu.

Un proiect coordonat de Laura Trocan (producătoare) și documentat de Cătălin Rugină (director de imagine), Dan Vezentan (fotograf).

*Participarea la eveniment se face în condițiile sanitare impuse de legislația în vigoare, la acces fiind necesară prezentarea certificatului verde COVID.

**Prin participarea la aceste evenimente va exprimati acordul privind apariția în fotografiile și filmările realizate de organizatori (acestea nu vor fi folosite în scop comercial).

*Fb event

Instalația face parte din proiectul ”Isolation in a Series of Liminal States”, co-produs de Asociația Tangaj Collective și /SAC @ MALMAISON, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraș Deschis 2021.

Spațiul de Artă Contemporană /SAC @ MALMAISON a fost amenajat cu sprijinul URSA România și Policolor România.

/SAC @ MALMAISON este un spațiu-context de coproducții, cercetări și practici colaborative și transdisciplinare în artele vizuale, performative și scenice. /SAC @ MALMAISON este al doilea spațiu din București al /SAC după cel deschis în 2018, pe str. Berthelot, nr. 5.
/SAC @ MALMAISON se află într-o comunitate-context, Atelierele Malmaison, o comunitate artistică ce include ateliere de artiști și spații de expoziții , recent fondată în clădirea Malmaison cu o istorie de aproape 2 secole, situată central, pe Calea Plevnei, 137C.

Spațiul de Artă Contemporană – /SAC – este o inițiativă independentă privată, un context-resursă dedicat necesităților actuale ale producătorului și ale publicului pentru a stabili un dialog direct și formator prin intermediul expoziției, cercetării și promovării.

 

Sari la conținut