In the dark: o conferință de André Lepecki la București

20 mai, de la ora 19:30 @ Sala Stere Popescu a CNDB (Blvd. Mărășești nr. 80-82)

E-Motional prezintă o conferință susținută de profesorul și teoreticianul  André Lepecki de la New York University, unul dintre numele cele mai importante din domeniul teoriei dansului și performance-ului la nivel internațional. Evenimentul este organizat de Fundația Gabriela Tudor și prezentat în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București, și va avea loc pe 20 mai, de la ora 19:30 la Sala Stere Popescu a CNDB (Blvd. Mărășești nr. 80-82). Intrarea este liberă.

in the dark_Andre_Lepecki

În acest talk sînt interesat să reflectez asupra a ceea ce ar putea fi descoperit în întuneric, în special luînd în considerare cîteva performance-uri coregrafice recente în care întunericul apare ca un element cheie al unei iluminări fără lumină. Urmînd propuneri teoretice și estetice recente de Fred Moten, Mette Ingvartsen, Jonathan Crary, Tino Sehgal, Manuel Pelmuș, Eszter Salomon, vreau să explorez modul în care întunericul oferă posibilitatea unei experiențe colective în care depersonalizarea și speculația generează o perspectivă critică ne-iluminată pentru a propune o estetică mai sonoră, departe de sensul impus de prezența luminii.” – André Lepecki.

Evenimentul este organizat în cadrul programului „E-Motional: rethinking dance” și al platformei mobile ZonaD, în conexiune cu atelierul „Performance and choreographic imagination” susținut de André Lepecki la București în perioada 18-22 mai, cu participarea a peste 20 de artiști, curatori, critici și manageri din dans din România, Letonia, Bulgaria, Israel, Norvegia și Serbia. Proiect realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene,  susținut de Trust for Mutual Understanding, adminstrat de Movement Research. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Partener: Centrul Național al Dansului București. Cu sprijinul ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București.

Atelierul și conferința susținute de André Lepecki sînt inițiate de Ștefania Ferchedău. „E-Motional: rethinking dance este un program creat și condus de Fundația Gabriela Tudor,  în colaborare cu Asociația Coregrafilor Profesioniști din Letonia (Riga), Fabrica de Movimentos (Porto), Centrul de Cultură  „George Apostu” (Bacău) și  Centrul Luxemburghez de Creație – TROIS C-L (Luxemburg).

Detalii: http://zonadstudio.wordpress.com, www.e-motional.eu

Credit imagine: Radu Manelici

 

Sari la conținut