Idei mici pentru un oras mare

16 proiecte pentru imbunatatirea fara mari eforturi si costuri a unor locuri si a vietii unor comunitati din Romania. Fara mari bugete, fara demolari si constructii de mare amploare dar cu o tinta precisa.


Credem ca pana la interventiile urbane dramatice si viziunile de anvergura trebuie sa existe si o perioada in care sa acumulam experienta si stiinta, sa ne punem probleme, sa urmarim efecte, sa tragem concluzii juste. Vrem sa ajutam un sistem administrativ incet si sa venim cu modele teoretice si strategii de lucru rapide.
Aceasta expozitie este rezultatul unei invitatii pe care revista Arhitectura a facut-o unui grup de arhitecti, prieteni si colaboratori. Proiectele lor sunt grupate pe teme simple si sunt un raspuns imediat la micile si marile urgente pe care le cunoasteti. Unele pornesc de la lucruri banale, altele cer un mic efort de recuperare, iar altele propun o curatenie desteapta. Important este sa incepem de undeva, dintr-un colt mic sau poate deodata cu mai multe idei.

Ce-i de facut
Adunam semnaturi si entuziasm public pentru a convinge administratia sa inceapa implementarea acestor idei cat mai repede. Va rugam sa votati proiectele care va plac si pe care le sustineti pe site-ul www.arhitectura1906.ro

Si probabil va intrebati ce-i cu cioara…
Ne-am gandit ca nu va va lasa indiferenti. Pentru noi, cioara e de fapt o pasare frumoasa, utila si inteligenta. E aici fiindca noua ne place adaptarea ei de la campul cu graunte la forfota din oras.

Inventatori, curatori de serviciu: Constantin Goagea, Stefan Ghenciulescu, Cosmina Goagea
Un proiect al revistei Arhitectura in cadrul BAB 2008
15 octombrie – 15 noiembrie 2008
Autori:
Irina Bancescu & Olivia Nicolescu
Bogdan & Van Broeck Architects (Oana Bogdan, Leo Van Broeck, Sofie Liesenborghs, Joris Moonen, Philip Stessens, Aron Sumeghy)
Radu Comsa
Atelier Mihai Dutescu
ISD STUDIO (Stefan Davidovici  & Irina Suteu)         &nbs & Arhitectura (Justin Baroncea, Radu Enescu, Stefan Ghenciulescu, Constantin Goagea, Jean Craiu, Carmen Popescu, Ada Demetriu)
Synthesis Architecture (Panteli Mourgka)
Stefan Tuchila

Cioara: Marcel Scutaru
Design grafic: Catalina Zlotea
Marketing & PR: Raluca Martis, Camelia Ghita, Monica David

Sari la conținut