Rockwool - fabricat in Romania

Gravurile lui Hokusai pe intelesul publicului Vizita cu ghidaj gratuit in expozitia „Pelerinaj la Muntele Fuji”

Muzeul National de Arta al Romaniei invita publicul joi, 30 iunie 2011, ora 17.00 sa ia parte la vizita cu ghidaj gratuit din cadrul expozitiei de gravura japoneza Pelerinaj la Muntele Fuji. Gravuri de Katsushika Hokusai. Prezentarea este sustinuta de Carmen Brad, curatorul expozitiei si specialist in arta extrem orientala.

Participarea se face pe baza de programare la adresa de e-mail mariana.banciu@art.museum.ro. Se plateste doar biletul de intrare in expozitie, fara taxa de ghidaj obisnuita.

Deschisa pana la sfarsitul lunii iulie 2011, expozitia prezinta seria intitulata „Cele treizeci si sase de vederi ale muntelui Fuji” realizata de marele gravor Katsushika Hokusai (1760-1849).

Aceasta serie de gravuri, careia autorul i-a adaugat ulterior inca zece lucrari, a fost publicata pentru prima data intre anii 1829-1833. Datorita imensului lor succes, cele 46 gravuri au fost imprimate in mai multe editii, atat in timpul vietii lui Hokusai, cat si postum.

In cadrul expozitiei sunt expuse un numar de 38 piese din colectiile MNAR, publicate in tiraje moderne, de buna calitate, la inceputul secolului al XX-lea.

Peisajele lui Hokusai marcheaza un moment de varf in istoria artei japoneze de tip ukiyo-e (imagini ale lumii trecatoare). Popularitatea extraordinara de care s-au bucurat gravurile se explica prin importanta muntelui Fuji in mentalul colectiv japonez. Motiv simbolic unificator al compozitiilor, infatisat in toate anotimpurile si in varii ipostaze, Fuji devine subiect al unei complexe meditatii asupra relatiei om-natura si a fragilitatii conditiei umane.

Expozitia a fost organizata in semn de omagiu si de solidaritate fata de poporul japonez, greu incercat in urma recentelor evenimente tragice care avut ca punct de pornire cutremurul din 11 martie.
 

UN CEAS PENTRU ARTA:

Vizita cu ghidaj gratuit in expozitia Pelerinaj la Muntele Fuji. Gravuri de Katsushika Hokusai
Prezentare sustinuta de Carmen Brad, curatorul expozitiei

Joi, 30 iunie 2011, orele 17.00
Tarif bilet: 8,00 lei intreg, 4,00 lei redus; taxa de ghidaj nu se plateste

Locuri disponibile: 25
Inscrieri la mariana.banciu@art.museum.ro

Sari la conținut