„Forma cea bună” în design

Despre Geberit și despre produse de ultimă generație pentru baie

Geberit este o companie elvețiană, iar Elveția este în mod necontestat una din marile țări de design ale lumii. Dincolo de stiluri și epoci, designul elvețian nu s-a dezis niciodată de „forma cea bună” (expresia preluată după cartea marelui artist și designer Max Bill, „Die gute Form”).

Ce înseamnă forma bună în acest domeniu? Înseamnă gândire și producerea de obiecte frumoase dar și perfect adecvate utilizării, inteligente, moderne, desigur, dar de fapt cu o valabilitate dincolo de orice modă sau stil.

Asemănător ceasului elvețian dacă vreți: tehnologie de excepție, o funcționare bună, rezistență, fiabilitate precum și o frumusețe elegantă și discretă, care nu se demodează.

Design atemporal și responsabil.

 

 

E genul de design pe care arhitecții îl apreciază, odată pentru că se integrează ușor și dă valoare suplimentară unui interior și apoi, pentru că îl poți recomanda cu încredere clientului, care va trebui să îl utilizeze mult după ce arhitectul și-a terminat treaba.

Geberit, azi un concern internațional, cu expertiză din 1874 și 12.000 de angajați, a rămas credincios acestei filozofii, exprimată prin direcția de acțiune si sloganul „Design meets function”, devenind lider de piaţă la nivel european în domeniul produselor din sectorul sanitar.
În acest articol, vă prezentăm câteva exemple de idei și tehnologie – de la o revoluție în igiena vaselor de toaletă și până la soluții elegante pentru drenarea apei la dușurile fără cădiță.

Rezervoarele încastrate pentru WC sunt una din piesele de rezistență ale portofoliului Geberit: peste 50 de ani de experiență și peste 70 de milioane de instalări în întreaga lume. Dincolo de aspectele de igienă, soluția de încastrare este pe departe cea mai favorabilă unui design de interior elegant.

*Rezervoare încastrate de la numărul 1 în tehnologia sanitară din Europa

 

Geberit Rimfree este o nouă tehnologie pentru vase de toaletă și un salt uriaș pentru igienă. Viteza apei este controlată înainte de a ajunge la vasul WC. Fluxul de apă este propulsat cu precizie de-a lungul ambelor părți ale toaletei pentru o curățare foarte bună. Se elimină astfel tradiționala ramă și locurile dificil de curăţat, în care murdăria se acumula și bacteriile se înmulţeau. La vasul WC complet fără ramă spălarea se realizează pe toată suprafața vasului de toaletă, minimizând în același timp consumul de apă. Un alt exemplu pentru „designul care nu se vede” și care sprijină „designul care se vede”.

*Tehnologia Geberit Rimfree

 

Tehnologia Rimfree a fost patentată în 2011 și este prezentă la brandurile KOLO și Keramag, ambele fiind în prezent în portofoliul Geberit România. Pentru colecțiile de baie Keramag, s-a colaborat cu designeri prestigioși, cum ar fi celebrul Antonio Cittero.

*Geberit Keramag Citterio

 

*Designerii Keramag

Dușurile fără cădiță sunt pe cale de a trece din gama de lux în categoria băilor pur și simplu de dorit. Sunt extrem de potrivite în băile mici, dar obținerea unei suprafețe continue și unitare este un avantaj pentru orice fel de baie. Din punct de vedere al imaginii arhitecturale, bineînțeles, dar și al eliminării pragurilor, ce permite o curățare mai eficientă și o folosire mai ușoară, mai ales pentru persoane în vârstă sau cu dizabilități.

Condiția esențială pentru folosirea eficientă a suprafeței de duș este ca scurgerea să funcționeze perfect.
Soluțiile inovative, cum ar fi suprafețele Setaplano (design premiat la IF Design Award 2017), rigolele de duș Geberit din seria CleanLine, sau scurgerea prin perete Geberit pentru dușuri, combină libertatea maximă a design-ului, curățarea ușoară și siguranța în materie de instalare și funcționare. Zonele murdare ascunse dispar complet, la seria CleanLine, soluțiile de scurgere se integrează perfect în suprafața băii, eliminând marginile în relief. Rigolele se adaptează la orice suprafață și orice lungime, fiind tăiate la lungimea solicitată în timpul montajului.

Ca o recunoaștere a importanței pe care o acordă designului și funcționalității, Geberit sponsorizează expozitia Politics of Design (29.09.2018-10.03.2019), găzduită de Vitra Design Museum și care conține o amplă retrospectivă a lucrărilor lui Victor Papanek. Ideea acestei sponsorizări a plecat de la faptul că există multe paralele între scopul Geberit de a dezvolta în permanență noi produse care combină frumusețea atemporală și funcționalitatea pentru utilizator și lucrările lui Victor Papanek, unul dintre cei mai influenți designeri ai secolului 20.

*Suprafața de duș Setaplano

 

*Suprafața de duș Setaplano. Detaliu

 

*Rigola de duș Geberit Cleanline

 

*Rigola de duș Geberit Cleanline. Dincolo de imaginea elegantă

 

*Duș Geberit cu scurgerea în perete

 

Soluțiile pentru baie Geberit devin parte a arhitecturii

 

 

www.geberit.ro

1