Filmul „Primari pentru zece minute”. Trailer și lansări

Locuitorii din partea de sud (cea vitregită) a Bucureștiului au fost invitați să își imagineze că sunt primarii zonei, devenită oraș independent. Un birou mobil s-a plimbat prin cartiere, iar primarii au primit ștampilă, eșarfă și formulare. Jocul a devenit însă serios, când au depus un jurământ și au trebuit să își asume viziuni și, mai ales, decizii.

Vlad Petri a documentat acest proiect artistic ce a fost gândit în același timp ca un exercițiu de responsabilitate și urbanism democratic. A rezultat însă și un portret multiplu și emoționant al unei lumi complexe, rezistente și curajoase.

Filmul documentar va fi lansat în ziua de duminică, 20 noiembrie,  în cadrul festivalului UrbanEye, la Sala Elvira Popescu.  La final va fi  o sesiune de Q&A cu regizorul Vlad Petri, Evelin Hust – directorul Institutului Goethe din București și Ștefan Ghenciulescu – Zeppelin.

* Fb event

* Program UrbanEye

Cea de-a doua prezentare va avea loc chiar în București-Sud. Ne vom întâlni cu  primarii și cu echipa proiectului și vom împărți și o hartă foarte specială, prezentând 17 inițiative independente din zonă.  Ne vom uita la film,  și vom bea un pahar de vin împreună marți, 22 noiembrie, la ora 18.30, la Jazz Pong, Șoseaua Olteniței nr. 103.

* Fb event

Proiectul Actopolis/București-Sud este inițiat de Goethe-Institut București, Tranzit.ro, și Zeppelin și este parte a programului  Actopolis. The Art of Action –  un laborator urban internațional organizat de Goethe-Institut și Urbane Künste Ruhr.

 

Sari la conținut