Festivalul de arhitectura letARHgia (21-30 mai, UAUIM)

Festivalul de arhitectura letARHgia (21-30 mai, UAUIM)

Deschidere: 21 mai, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”

21 mai, orele 13, UAUIM: expozitie de fotografii pe tema „Ipostaze ale spatiului Urban”. Cele mai expresive cadre vor fi analizate de catre o comisie si vor fi acordate premii.

22-23 mai, orele 9:30, conferinte in Sala Frescelor UAUIM; orele 10:00, 15:00, 19:00, conferinte la Sala Dalles pe tema Spatiului Public Contemporan. Invitati: Josep Ramoneda, Andrei Taranu, Jordi Punti, Ciprian Mihali, Lluis Ortega, Augustin Ioan, Itziar Gonzalez, cu participarea directa a studentilor. Intrarea este libera.

25-26-27 mai, de la ora 13 pana la ora 15 vor avea loc workshop-urile din cadrul EXPOstradal, in care studentii vor concura prin schite si crochiuri. Fiecare zi are un spatiu diferit. Se incepe din Piata Charles de GAULLE, (intrarea in Parc Herastrau), se continua cu Cismigiu (intrarea in parc) si se incheie la Universitate, la fantana din fata Facultatii de Arhitectura. Cei dornici sa deseneze si/sau isi prezinte conceptiile asupra posibilitatilor de interventie in cadrul  spatiului urban, vor avea posibilitatea de a-si alege tehnica de lucru. La notare se vor lua in considerare conceptul, grafica, modul de interpretare, coerenta, corectitudinea, gasirea unor solutii viabile in cadrul economic actual. Concursul este destinat atat studentilor la arhitectura, cat si celor care doresc sa urmeze aceasta profesie, sau a celor pasionati de desen si de problemele urbane ale Bucurestiului. Premiile se vor acorda in primul rand in functie de concept.

Jurizarea  pentru EXPOfotografie si EXPOstradal va avea loc in data de 27 mai, orele 18 intr-una din salile UAUIM. Schitele premiate vor fi expuse in cadrul facultatii, cat si pe blogul asociatiei.

http://asauim.blogspot.com/
inscriere workshop EXPOstradal: inscriere_workshop@yahoo.com
fotografiile se trimit la: fotoarh@yahoo.com

Sari la conținut