concert regal caritabil - top

Expozitia „Turnul croitorilor: jurnal 2004-2009”

Organizata cu prilejul inaugurarii Centrului de Cultura Urbana Cluj, expozitia „Turnul croitorilor: jurnal 2004-2009” marcheaza finalizarea lucrarilor de reabilitare si reconversie a monumentului istoric Turnul Croitorilor din Cluj. Ca prima manifestare culturala organizata in aceasta institutie, expozitia dezvaluie publicului larg intregul proces de lucru care a dus la revitalizarea monumentului istoric.

Indemnand la aprecierea si conservarea cladirilor istorice si consacrand un model pozitiv de gestionare a monumentului din partea structurilor publice, Centrul isi va contura rolul de pion important in promovarea culturii ca factor de coeziune civica.
   
Centrul de Cultura Urbana are rolul de a se constitui ca interfata administratie – public prin intermediul careia cetatenii orasului sunt informati asupra principalelor proiecte de dezvoltare urbana, de investitii publice sau private. Centrul se doreste o platforma de dialog si o gazda pentru consultarea si dezbaterea publica a acestor subiecte de interes major privind viata orasului. Totodata, institutia va constitui un punct de atractie, pentru localnici si turisti deopotriva, prin evenimentele culturale pe care le va gazdui, intre care: expozitii de arte vizuale, conferinte, mese rotunde, emisiuni de televiziune etc.

Partenerii expozitiei: Primaria Municipiului Cluj-Napoca in calitate de beneficiar al lucrarilor de reabilitare si restaurare, impreuna cu Ordinul Arhitectilor Romania, finantatorul evenimentului si Atelier de Arhitectura si Urbanism Cluj, autorul proiectului.

Sari la conținut