Asus ZenBook

Expozitia retrospectiva „Eames by Vitra”

Expozitia retrospectiva „Eames by Vitra”
27 Septembrie – 14 Octombrie 2012
Program: Lu – Du, 10:00 – 20:00
 
Intro, in parteneriat cu Vitra, prezinta prima expozitie retrospectiva de design desfasurata in Romania, expozitie ce te va purta prin universul celor mai influenti designeri americani ai secolului XX: Charles si Ray Eames. Timp de trei saptamani, la The Ark, vei putea descoperi o frantura din imensa mostenire culturala lasata in urma de sotii Eames.
Opera vasta si diversa a lui Charles si Ray Eames este rezultatul unei colaborari extraordinar de productive. In timpul celor patru decenii in care au lucrat impreuna, sotii Eames nu numai ca au creat piese de mobilier inovatoare, dar si-au lasat amprenta si in domeniul arhitecturii, au produs expozitii, filme, grafica si un numar impresionant de fotografii.  Au avut o intelegere esentiala a designului si a rolului designerului in societatea moderna. Prin viziunea lor holistica si perspectiva umanista asupra designului, prin spiritul de pionierat, precum si printr-o implicare constanta si daruire continua, Charles si Ray Eames au contribuit la cladirea Americii moderniste, de dupa cel de-al doilea razboi mondial.
Rezultatele muncii lor in domeniul designului de mobilier se disting prin amploarea extraordinara si calitatea lipsita de compromisuri. Piesele lor au devenit clasice ale designului modern, adevarate ‘design icons’ si totusi continua sa fie la fel de actuale si relevante.
 
In expozitia celor mai importante creatii ale lor in domeniul designului de mobilier piesele vor fi prezentate pe grupuri tematice. Texte si ilustratii vintage acompaniaza artefactele, oferind informatii despre functii structurale esentiale, precum si despre contextul istoric in care aceste obiecte au aparut.
 
Deschidem expozitia cu un invitat pe masura – Eames Demetrios, nepotul sotilor Eames si directorul biroului Eames din California. Acesta va sustine o conferinta in seara de 27 septembrie, la The Ark in cadrul unui eveniment organizat in parteneriat cu revista de arhitectura Zeppelin.
 
Mai multe detalii pe: www.introdesign.ro
 
Conferinta sustinuta de Zeppelin: special guest – Eames Demetrios
Joi, 27 septembrie, ora 19:00
The Ark, subsol
 
Un eveniment provoked by Grolsch
Cu sprijinul: Delaco, Spoon, Kek si Kok by Agnes Lukacs
Parteneri media: The ONE, Revista Zeppelin, SapteSeri, CasaLux, designist.ro, doitreisi.ro, hipmag.ro, experimentalist.ro
 
Charles si Ray Eames – BIO
 
Charles Eames s-a nascut in Saint Louis, Missouri, in anul 1907. Dupa terminarea studiilor de arhitectura in orasul natal, a obtinut un post in cadrul Academiei Cranbook de Arta din Michigan, unde a inceput sa creeze impreuna cu Eero Saarinen piese de mobilier cu un design inovator.
 
Ray Eames s-a nascut in 1912 in Sacramento, California, iar numele ei de botez, pe care nu multa lume il stie este Bernice Alexandra Kaiser. In timpul anilor de studiu, Ray l-a avut ca mentor pe pictorul german Hans Hofmann. Charles si Ray s-au cunoscut la Cranbook in 1940. Un an mai tarziu s-au casatorit si s-au mutat impreuna in Los Angeles, unde si-au inceput cariera triumfatoare.
 
La scurt timp dupa sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial, piesele de mobilier realizate de cei doi din placaj curbat de lemn, precedate de multi ani de studiu si experiment, au intrat in productia de serie.
 
In anii ce au urmat, cei doi au realizat o gama larga de piese de mobilier cu un design revolutionar utilizand in mare parte materiale si tehnici de productie inovatoare. Designul acestor creatii reflecta o combinatie intre experienta lui Charles in domeniul arhitecturii si latura artistica a lui Ray. Bineinteles, sa nu uitam de culori, linii si forme.
 
Charles Eames a murit in 1978, iar zece ani mai tarziu Ray l-a urmat. Munca lor, ce trateaza subiecte precum perspectiva si viziunea umanista, a ramas relevanta si actuala. In toata lumea, pasionatii continua sa isi mobileze locuintele si birourile folosind creatiile Eames, si sa se inspire din capodopera atemporala lasata omenirii de Charles si Ray Eames omenirii.
 
despre Vitra
Vitra este o companie elvetiana, producatoare de mobilier, dedicata dezvoltarii de solutii inteligente, inspirationale, inovatoare si durabile pentru birou, pentru casa sau pentru spatii publice. Vitra este singura companie autorizata sa produca intreaga colectie Eames pentru pietele din Europa si Orientul Mijlociu.
 
despre Intro
Intro este un showroom de design contemporan, localizat in zona rezidentiala a Bucurestiului. Inca de la inceputul infiintarii companiei, misiunea Intro a fost sa introduca designul modern pe piata din Romania si sa promoveze solutiile prezentate de catre companii europene inovatoare, ce lucreaza cu cei mai aclamati designeri ai momentului. Intro este singurul distribuitor autorizat Vitra pe teritoriul Romaniei si implicit al colectiei semnate Charles si Ray Eames.
 
1