Rockwool

Expozitia MAGIC BLOCKS, Scenarii pentru blocurile din perioada socialista in Bucuresti

Oamenii le numesc cutii de chibrituri. Nimeni nu iubeste blocurile din perioada socialista, insa in ele locuieste cea mai mare parte a populatiei urbane din Romania.
In acest proiect se discuta despre probleme sociale si culturale, despre arhitectura si spatiu public, despre economie si comunitate, despre identitate si, mai ales, despre energia si potentialul ascunse in aceste cutii. Dupa o privire de ansamblu asupra Bucurestiului ca studiu de caz, sunt propuse idei si principii pentru o strategie de regenerare urbana, precum si solutii posibile pentru cateva locuri reprezentative.

Program de vizitare: 9-26 noiembrie 2009
Orar: Ma-Du intre 10am si 9pm
Bucuresti, Muzeul Taranului Roman, sala Acvariu
(intrarea din Strada Monetariei)

 


Magic Blocks este o initiativa: Asociatia Zeppelin, revista Arhitectura, asociatia de birouri de arhitectura “Point4”, fundatia internationala “Archis Interventions”, cu colaborarea “Asociatiei pentru Tranzitia Urbana” (Bucuresti), a asociatiei “Platforma 9,81” (Zagreb), a birourilor “Space Syntax Romania”, “StudioBASAR” (Bucuresti) si “Hackenbroich Architekten” (Berlin).

Proiect finantat de Institutul Cultural Roman prin Programul CANTEMIR si sprijinit de: Uniunea Arhitectilor din Romania, Fundatia ERSTE, Forumul Cultural Austriac Bucuresti, Ambasada Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, Rehau Art, Baumax, Wienerberger-Porotherm, BCR.  Parteneri: Velux, Roca. Sponsori: Rockwool, Gealan, Resido, Fakro, Dulux. Parteneri media: Arhitectura, Arhitext, Igloo media, Bicau, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti, Money Express, 24Fun, RATB, Cotidianul.

Sari la conținut