Rockwool - fabricat in Romania

Elia Zenghelis

Tema conferintei arhitectului, urbanistului si profesorului Elia Zenghelis va fi „The Urban Park as Archetype”.

joi, 6 mai, orele 17:00
Universitatea Spiru Haret, sala Studio


Elia Zenghelis (nascut in 1937 la Atena, Grecia) a studiat arhitectura la Architectural Association School of Architecture Londra, luandu-si diploma in 1961. Din 1961 pana in 1971 a lucrat cu arhitectii Douglas
Stephen and Partners, Londra, fiind in acelasi timp (din 1963) si asistent la Architectural Association sub directia lui Hermann Senkowsky. Zenghelis devine unul din profesorii proeminenti ai scolii introducand avant-gardismul radical in programa de studiu (este perioada de glorie paradigmatica a Superstudio, Archigram si Archizoom).

Zenghelis obtine recunoasterea internationala impreuna cu biroul Office for Metropolitan Architecture (OMA), pe care il infiinteaza impreuna cu sotia sa Zoe Zenghelis si cuplul Rem Koolhaas (fostul sau student) si Madelon Vriesendorp.
Printre lucrarile OMA la care a participat se numara: extinderea Parlamentului olandez, Haga, 1978; Lutzowstrasse, IBA Berlin, 1981; parcul la Villette, Paris, 1982; Checkpoint Charlie housing, IBA Berlin, 1990.
Din 1987 Zenghelis are un birou in asociatie cu architecta Eleni Gigantes, Gigantes Zenghelis Architects.
In 2000, Elia Zenghelis a primit premiul Annie Spink pentru Excelenta in Educatie din partea Royal Institute of British Architects. A predat si preda la Accademia di Architettura di Mendrisio, Hochschule Liechtenstein Vaduz, Berlage Insitute Rotterdam.

Sari la conținut