Made Expo

Două acțiuni cetățenești de împădurire – în București și Teleorman

Sâmbătă, 14 aprilie 2018, vor avea loc, simultan și independent una de alta, două acțiuni cetățenești de împădurire – una în București și alta în județul Teleorman – cu plecare din București

 

1. Plantăm Pădurea București – filtru între noi și gropile de gunoi

sâmbătă, 14 aprilie, 17:30 – 19:30 @ Intrarea Cărămidăriei

*aici am inceput plantarea zilele trecute: 44.463787, 26.009799 in google maps

Omul, copăcelul și cazmaua vin împreună de acasă.

Locul este la 100 de metri de stația Intrarea Cărămidăriei a autobuzului 163, în capătul străzii Drumul Fântâna Oilor, aflată vis a vis de stația 163, Giulești Sârbi. Accesul poate fi făcut și de pe digul Lacului Morii, în zona unde se termină casele.

 

 

Primăria Municipiului București nu pune la dispoziție acest teren, el este revendicat de inițiatori în numele sănătății locuitorilor capitalei, ca măsură de combatere a poluării:

„România intră în infringement pentru calitatea aerului pentru că oferă bucureștenilor cel mai toxic aer din Europa. PMB nu are soluții la această provocare de aceea venim în spijinul Primăriei București:

Plantăm o pădure pentru a combate eficient poluarea severă a aerului din București. Creștem suprafața de spațiu verde!

Pădurea București devine un filtru verde, biologic, care absoarbe noxele, elibereză oxigenul, transferă aerului umiditate atmosferică în lunile verii și. prin evapotranspirația frunzelor. anulează mirosurile provenite de la gropile de gunoi.

Ghid de plantare:

1. Distanța față de ceilalți arbori trebuie să fie minim 3 metri.

2. Groapa săpată trebuie sa aibă dimensiuni de 30x30x30 centimentri, aproximativ înălțimea părții de metal a cazmalei.

3. Mărunțește pământul scos înainte de a-l reașeza în groapa săpată.

4. Tasează bine pământul în jurul puietului, după plantare și asigură-te că nu sunt goluri la rădăcinile puietului plantat.

5. Plantează, documentează foto și postează pe pagina eventului, numărul de copaci plantați – așa vom ști cu toții cât s-a plantat.

Dacă și tu ești unul dintre aceia care respiră, plantează pentru Pădurea București!

*Disclaimer:
Aceasta plantare este o acțiune cetățenească, drept răspuns direct la nepăsarea autorităților. Acțiunea este asumată individual de fiecare cetățean participant. Nu există organizatori ci doar cetățeni responsabili civic și implicați. Pagina de Facebook este suportul informațional din social media pentru cetățenii interesați de subiect.
Situația juridică a terenului este parțial cunoscută din presă, aceasta făcând obiectul disputelor intre Primăria Municipiului București și Primăria Chiajna.

Fb event

UPDATE: pentru cei care vor să planteze
– vă rugăm să utilizați butonul de GOING din pagina Fb event – în felul acesta vom înțelege ce nevoi logistice avem.
– încercăm să obținem un preț bun pentru puieți și facem o colectă printre doritori(am primit deja mesaje din partea unora dintre voi care doresc să ofere donații pentru achiziția de puieți).
-aduceți câte un litru de apă pentru fiecare ca să evităm dezhidratarea.
– pe măsură ce clarificăm logistica, vă ținem la curent în pagina evenimentului de pe 14.
Plantăm pentru un aer respirabil!

Specificăm faptul că evenimentul este unul de responsabilitate cetățenească, în care cetățeanul nu primește nimic gratuit. Cetățeanul își revendică dreptul la o viață sănătoasă.
Constituția României, Art. 35: Dreptul la mediu sănătos
(1)Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.
(2)Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept.
(3)Persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi a ameliora mediul înconjurător.”

 

2. Pădurea Oamenilor Întreprinzători

sâmbătă, 14 aprilie 2018, 7:30 – 18:30 @ Videle – jud. Teleorman, plecare din București de la Piața Operei


O acțiune organizată de Asociația MaiMultVerde în parteneriat cu Banca Transilvania:

„Hai să plantăm împreună Pădurea Oamenilor Întreprinzători!

Vino sâmbătă, 14 aprilie, să plantezi 15 000 de puieți de salcâm pe o suprafață de 3 hectare la Videle (jud. Teleorman). Avem nevoie de 400 de voluntari implicați și hotărâți care să ne ajute la plantare! Completează formularul de înscriere (http://bit.do/Padureaoamenilorintreprinzatori) până la data de 12 aprilie și ne vom bucura împreună de o zi în mijlocul naturii și de o pădure de oameni buni și întreprinzători!

Se va pleca cu autocarele din București, la ora 7:30, din Piața Operei. Ne vom ocupa și de mese pentru ca tu să nu ai nici o alta grijă în afara copacilor! :)

Pe lângă plantare, organizatorii vă vor rezerva și alte surprize.

Nu uita, ca să ne vedem la plantare pe 14 aprilie, completează formularul de înscriere (http://bit.do/Padureaoamenilorintreprinzatori) până joi, 12 aprilie iar noi iți vom trimite toate detaliile. Așteptați mailul de confirmare spre sfârșitul săptămânii Ia cu tine un prieten sau doi ca să fie mai amuzant, dar roagă-i și pe ei să completeze formularul.

Te așteptăm să plantăm împreună Pădurea Oamenilor Întreprinzători!

Echipa MaiMultVerde”

Fb event

 

1