Donați pentru MUV Sanitiser, primul robotul autonom de dezinfecție și sterilizare produs în România

În luna martie, laboratorul Modulab a realizat prototipul funcțional al primului robot de dezinfecție și sterilizare produs în România, transformând ultimul său robot, TUG (platformă robotică autonomă de transport pentru depozite inteligente). Acesta e dotat cu tuburi fluorescente UV-C cu flux ridicat, cu care poate distruge orice bacterie, virus sau agent patogen prin acțiunea radiațiilor ultraviolet asupra ADN-ului și ARN-ului, poate evita obstacole și poate naviga orice suprafață complet autonom sau operat de la distanță.

Proiectul a fost întâmpinat cu mult entuziasm, iar companiile Kaufland și BCR s-au oferit să finanțeze primii doi roboți pentru spitale, primul beneficiar urmând a fi Spitalul Județean din Suceava.

Inițiativei i s-au alăturat și organizațiile Dăruiește Viața, Funky Citizens, Romanian United Fund , Almalux și Porter Novelli,  fiind demarată o campanie de strângere de fonduri prin care să fie donate spitalelor 10 roboți autonomi de sterilizare fără contact și 50 de dispozitive non-autonome de sterilizare fără contact pentru a le ajuta să facă față noului Coronavirus și mai ales bacteriilor multi-rezistente și fungilor, ce-ar putea suprainfecta pacienții care dezvoltă complicații.

Donați aici

 

 

 

Când autoritățile ne spuneau că „avem de toate”, victimele de la Colectiv mureau de infecții nosocomiale. Autoritățile nu sunt prietene cu transparența, noroc c-avem presă, care a mers pe firul infecțiilor până a dat de ditamai Hexipharma. Au trecut ani de-atunci și parcă prea puține s-au schimbat. Spitalele din România încă se luptă cu infecțiile nosocomiale. Medicii, care luptă cu Covid-19 fără echipamente elementare, se tem de supra-infectarea pacienților cu aceleași super-bacterii. Autoritățile sunt în continuare opace. Societatea civilă strânge rândurile.

Vă propunem să-i ajutăm pe prietenii de la Modulab, un laborator de cercetare din București, să realizeze cât mai rapid soluția lor de sterilizare și dezinfectare prin UV-C, care distruge atât bacteriile, cât și virusurile precum noul coronavirus. Dacă strângem 1.000.000 lei, putem produce 10 roboți autonomi (MUV Smart) și 50 bucăți din varianta Lite, mai low-tech. Aceștia au deja cereri din partea spitalelor, însă necesarul e mare, deci și nevoia de bani e stringentă. România are unul dintre cele mai mari numere de cadre medicale infectate cu noul coronavirus din toate statele – aproape 15% din cazurile confirmate. Pentru a nu deveni focare de infecție, spitalele trebuie să poată fi dezinfectate eficient, rapid și accesibil.

Soluția se numește MUV și e primul robot de dezinfecție și sterilizare produs în România. Dotat cu tuburi fluorescente UV-C cu flux ridicat, robotul autonom poate distruge orice bacterie, virus sau agent patogen prin acțiunea radiațiilor ultraviolet asupra ADN-ului și ARN-ului. Robotul poate evita obstacole fixe sau mobile și poate naviga orice suprafață complet autonom sau operat de la distanță, printr-o aplicație. Poate acoperi 20m² în mai puțin de 15 minute, cu o autonomie a bateriei de până la 6 ore.

Pentru a veni în sprijinul spitalelor care nu pot folosi robotul din motive logistice (de exemplu lipsa spațiului), Modulab a creat și MUV Lite, o variantă simplificată, care nu e autonomă. Poate fi lăsată nesupravegheată într-o cameră alături de echipamente care au nevoie de sterilizare, sau poate fi manevrată și de un operator uman pe coridoare, cu luarea tuturor măsurilor de protecție adecvate. Concret, varianta Lite constă într-o platformă cu roți – pe aceasta fixându-se module de tuburi UV-C, care distrug microorganisme patogene. Modulele cu tuburi se pot personaliza și pentru a fi fixate pe dispozitive deja existente în spital care au deja roți, precum suporturile de perfuzii.

Parteneri: Funky Citizens și Romanian United Fund – RUF ajută cu strângerea de fonduri. Almalux contribuie cu livrarea dispozitivelor non-autonome (Lite) la un preț de producție. Porter Novelli sprijină cu servicii de PR.

Detalii, FAQ și specificații tehnice pe modulab.com/autonomous-disinfection-robot

Donații – Fb.com/donate

 

Sari la conținut