Articol revista # 119

 

Degu Studio. Studiu acustic şi concert pentru patru veveriţe într-un apartament P+3

 

Coordonatori: Justin Baroncea, Eduard Gabia
Echipa: Bogdan Gotia, Ioana Ciurea, Andrei Mărginean
Un concert cu durata de 20 de minute.
CV PERFORMERI: Pe data de 16 septembrie au fost întâlniţi într-o cutie dintr-un magazin dintr-o piaţă agroalimentară din Cluj. Sunt veveriţe DEGU originare din Chile.

Doi dintre membrii familiei, copii, au fost achiziționati şi aduşi la GOPO STUDIO, la Flacăra. S-a observat o stare de inactivitate, datorată cel mai probabil depresiei post_despărţire. Pe dată de 17 septembrie au fost achiziţionaţi din acelaşi magazin şi adulţii. S-a documentat febrilitatea reîntregirii familiei; din ritual nu a lipsit frenezia sexuală.

DOMICILIUL ACTUAL: Acum întreaga familie locuieşte într-un apartament P+3, complet vitrat (excluzând tavanul), de numai 70 cm pătraţi şi cu înălţimea 1.03 m. Structura este realizată dintr-o plasă de gard cu ochiuri de 1 cm şi două ligheane cu diametrul de 55 cm. Planşeele intermediare sunt realizate din contraplacaj de 1 cm (reciclat din resturi de la GOPO STUDIO, cunoscut şi sub numele de PROTOTIP STUDIO). Cele 3 etaje diferite sunt conectate pe verticală prin circulaţii adaptate la metodele de deplasare ale veveritelor – tije din lemn care definesc scări sau care traversează locuinţa. Sistemul de comfort include paie, talaj şi nuca de cocoş. Sistemul de captare a sunetului include 6 microfoane de contact şi 3 microfoane direcţionale. A se observa sistemul de reproducere a sunetelor emise de veveriţe în timpul actului locuirii. Acest adăpost pentru familia de veveriţe a fost construit în scopul de a crea un mediu propice desfăşurării activităţii lor zilnice obişnuite. Amplasarea microfoanelor de jur împrejurul casei lor permite transpunerea mişcărilor locatarilor într-un spectacol acustic.

Sari la conținut