DE.KOLECTIV la Halele Carol

Pe 6 septembrie Rokolectiv îşi schimbă iar prefixul. La inițiativa Goethe Institut, DE.KOLECTIV se mută pentru o noapte la Halele Carol, cu un program dedicat exclusiv muzicii electronice germane. DE.KOLECTIV revine anul asta cu două act-uri reprezentative pentru platforma experimentală Berlin Current: duo-ul post-industrial- techno Oake, excentricul texan adoptat de Berlin – Lotic, precum şi doua figuri-cheie ale scenelor din Koeln şi Hamburg: Christian S şi Helena Hauff.

 

rsz_1oake

Oake sunt un duo a cărui estetică dark se trage din catacombele trecutului industrial şi prezentul technoid al Berlinului, deşi sound-ul raw, influențele folk şi vibe-ul ezoteric îi plasează mai degrabă alături de act-uri post-industriale/noise britanice ca Demdike Stare, Carter Tutti sau Coil. Percuții tantrice, sunete electronice discrete, voci posedate, reverburi şi distorsionări, o estetica inspirată din literatură şi film sau, pe scurt Blackest Ever Black, un label fetişist cult din penumbre londoneze, unde Oake coabitează cu Raime, Lustmord, Cut Hands sau Psychic Youth.
oakemusic.tumblr.com
soundcloud.com/oake

Helena Hauff

Tot din anturajul Blackest Ever Black, dar ceva mai dedicată clubului, Helena Hauff este o DJ-iță / producătoare din Hamburg, rezidentă a ueber-legendarului club din port, Golden Pudel. Helena Hauff are reputația de a carboniza dancefloor-ul, cu seturi care migrează de la techno la acid, Chicago şi minimal wave cu o dexteritate de invidiat. În producțiile proprii, sound-ul este analog şi înregistrat ca live jam cu drum machines, sintetizatoare şi un magnetofon. De ascultat albumul solo de debut, Actio Rectio, precum şi colaborarea cu F#X la PAN records.
helena-hauff.com
soundcloud.com/helena-hauff

 

rsz_lotic

Houston, we have a problem! Lotic s-a relocat la Berlin. Născut în Texas, J’Kerian Morgan, un producător excentric de r&b, bass şi pop distopic,  trăieşte actualmente la Berlin, unde este rezident al evenimentelor Dissonance şi Janus. La 24 de ani, Lotic este reprezentativ pentru o generație nouă de artişti americani care au fugit de American-ness, adică de acea condiție a artistului într-un context al nightclubbing-ului unde nu e loc pentru experiment şi “ciudați”, iar uşile se închid la 2AM.
soundcloud.com/lotic

 

rsz_christian_s-4

De Cómeme, label-ul care orbiteaza în jurul lui Matias Aguayo, am povestit deja în diverse ocazii, dar Christian S, DJ-ul care face Koeln-ul ceva mai wild de prin anii ‘90 încoace, e un nume nou la Bucureşti. Un final de Dekolectiv cu poveşti house, sud-americane, africane şi disco psihedelice, spuse à la Cómeme.
soundcloud.com/christian-s-1

***DE.KOLECTIV este un eveniment realizat la initiativa Goethe Institut Bucuresti, in colaborare cu Berlin Current si CTM Berlin.

Halele Carol -adresa si poarta de acces

* Cum ajungeti la Halele Carol:

Str. Dr. Constantin Istrati nr. 1 – vis a vis de Autogara Filaret, lângă Parcul Carol I, București.

Acces RATB: autobuz 232 – a treia stație de la Piața Unirii; tramvaiele 7 și 47. Linie de noapte – N107.

dekolectiv

FB event / FB Halele Carol

 ** pentru informații privind rezervarea / închirierea spațiului:
Adrian Hariga – tel. 0730 709433 / adrian@e-zeppelin.ro

Sari la conținut