Rockwool - fabricat in Romania

Daydreaming – o expoziiție de design la inaugurarea spațiilor de lucru Faber community

O expoziție organizată de Epretext
16.09. – 16.10. 2020, FABER – TIMIȘOARA

Într-o perioadă în care auzim mai mult de închideri, restrângeri, întreruperi și chiar prăbușiri în lumea culturii independente, ne bucurăm enorm de fiecare spațiu și program nou. Faber.community, un ansamblu de spații de lucru contemporane, ateliere pentru prototipare, spații pentru întâlniri și evenimente, un bistro și spații pentru cazare ce ocupă o fostă fabrică din cartierul timișorean Fabrik.

Iar evenimentul de inaugurare este tocmai lansarea unei expoziții internaționale de artă și design.

Daydreaming s-a născut dintr-o surprinzătoare mărturisire a lui Paul Gauguin: I shut my eyes, in order to see, care a inspirat curatorilor o poveste despre libertatea de a visa și despre întoarcerea către interior.

Expoziția se construiește în jurul unei piese de bază: Daybed, lucrare creată de Radu Abraham într-o serie limitată, în colaborare cu 8 artiste femei care vorbesc diferit despre visare: Ana Adam, Ioana Sisea, Jesse Kase, Ioana Stanca, Oana Nastasache, Lea Rasovsky, Pusha Petrov, Jazmin Grinbaum.

Lucrarea are și rolul de prag către alte universuri de artist: lumea sculpturilor de bronz semnate Peter Jecza, atelierul Askia, atelierul Kenosis, MORMI, casa de ediții The Source Workshop Art Editions, ceramicile și tapiseria semnată Cosmin Florea, ceramicile semnate Sandra Berghianu, Victoria Finală, Tataie Studio, Studio Mud și Uau. La acestea se adaugă hainele, bijuteriile sau pălăriile semnate de Ami Amalia, Crina Bulprich, Smaranda Almășan, Sole by Soledad Twombly, Lucian Rusu, Angela Ciobanu, DeCorina Hats.

 

 

Programările pentru vizitare se fac pe www.epretext.ro

Sari la conținut