concert regal caritabil - top

Cum a fost la Carol Factory Night

De Noaptea Galeriilor, în cea mai aglomerată săptămână a anului – Romanian Design Week –, au fost atât de multe evenimente grozave încât doar febra pregătirilor ne-a mai scutit de panică, de câte ori ne-ntrebam dacă publicul va răzbi și la noi, din glam-ul Capitalei în prăfuitul Filaret. Peste drum de autogara cunoscută mai ales celor ce pleacă-n Basarabia pusesem pe hartă un nou reper: Halele Carol – nume sub care vechile spaţii industriale cu valoare istorică ale Fabricii Hesper vor fi reconvertite în centru cultural și de evenimente. Poate cel mai frumos proiect al nostru de până acum, însumând peste doi ani de eforturi alături de partenerii de la Eurodite.

N-am scăpat de emoţii nici când pe Facebook confirmările de participare au depășit 1.000: știam că, în zile mai puţin dificile, puteam miza cel mult pe jumătate. Iată de ce rezultatul ne-a depășit complet așteptările: în după-amiaza, seara și noaptea de 23 mai, peste 2.000 de oameni au vizitat spaţiul delimitat de Sala Compresioare (cu expoziţia dedicată mobilităţii verzi) și Sala Galvanizare (care-a găzduit conferinţa română olandeză pe tema reconversiei spaţiilor industriale în fabrici culturale, urmată de proiecţia filmului Metrobranding).

 

 

Și mai îmbucurător a fost faptul că, după eveniment, noua pagină de Facebook – Halele Carol – a adunat, în câteva ore, peste 1.000 de suporteri, asigurându-ne că suntem pe drumul cel bun. Le mulţumim tuturor și sperăm să ne fie alături și în etapele următoare ale procesului lent, complex și, probabil, anevoios al reconversiei sitului. Datorăm, de asemenea, mulţumiri:

Participanţilor: Egbert Fransen, Jeroen Saris, Jaap Modder, Teodor Frolu, Optar, Sinapseria, Pegas, Biţa Color, Spokes, Urmează-ţi Pasiunea, Turific!, Uleiosul, Comunitatea Bicicliștilor din București, Urban Eye.

Partenerului principal: Hesper S.A.

Sponsorilor: Reynaers, Rockwool, Rigips, Chairry, Menatwork, Sensio, Pubicicleta

Voluntarilor, care-au debordat de energie și entuziasm: Amira Hameed, Diana Badoiu, Andreea Tuturman, Mădălina Licsor, Simona Istoc, Cornelia Turiac, Iolanda Poloșanu, Ana Constantinescu, Anastasia David Limona, Ioana Lupașcu, Horia Vâlceanu și Alex Matei.

Lui Vlad Bâscă – pentru filmări și fotografii (mai multe aici).

Pe curând!

tag Halele Carol / FB Halele Carol

 

Sari la conținut