Geberit

Craftsmanship forever – contemporary glas design exhibition

contemporary glas design exhibition
1-14 noiembrie / UNAgaleria

curatori – Michal Fronek & Jan Nemecek (Olgoj Chorchoj / Design 3 VSUP)

Michal Fronek si Jan Nemecek sunt profesorii departamentului de Design din cadrul Academiei de Arta, Arhitectura si Design din Praga (acea VSUP, de care va vorbim noi asa de des). In cadrul unui proiect au decis sa-si implice studentii in activitatile lor de sticlarit. Cinci dintre studenti au plecat apoi pentru 3 saptamani, pe langa granita Moravo-Slovaca, la atelierul de sticlarie Kvetna, unde sunt produse unele dintre cele mai frumoase obiecte de sticla din Cehia, cunoscute international pentru calitatea lor.

Obiectele realizate de studenti prezinta asa-zise reincarnari ale formelor realizate de mari maestrii sticlari in trecut, combinate cu design experimental propriu. Studentilor li s-a cerut ca prin lucrarile lor sa accentueze acea trasatura specifica sticlarilor de la Kvetna – capacitatea de a realiza piese identice cu cele din trecut, capacitatea de a modela sticla in acelasi fel.

Acest experiment s-a dovedit foarte interesant pentru ambele parti implicate – sticlari si studenti – care au reusit sa creeze niste obiecte valoroase, cu design nou. Hai si tu sa vezi rezultatul la UNA Galeria!

Sari la conținut