Corectitudinea politică: recunoaștere, respect și etica discursului.

Constantin Vică, cercetător specializat în etică aplicată, va susține pe 6 decembrie, de la ora 19:30, la Rezidența Scena9 – hotspot cultural BRD (str. I.L. Caragiale nr. 32 București), conferința Corectitudinea politică: recunoaștere, respect și etica discursului. Aceasta este prima conferință dintr-o serie de trei pe care Constantin le va susține la Intersecțiile de Miercuri. În aceste vremuri în care corectitudinea politică este o sursă de discuții contradictorii în toată lumea, invitatul va vorbi despre avatarurile și justificările ei morale.

Constantin Vică este lector la Facultatea de Filosofie și cercetător la Centrul de Cercetare în Etică Aplicată, Universitatea din București. Domeniile sale de cercetare cuprind etica aplicată, etica informației și computerelor, etica mașinilor – roboetică, filosofia informaticii, filosofia socială și politică și proprietatea intelectuală. A publicat articole de studiu în revistele Science and Engineering Ethics, International Journal of Social Robotics, Ethics in Biology, Engineering and Medicine, Symposion etc. A co-editat volumul Filosofia Științelor Umane. In memoriam Mihail Radu Solcan (2015, Editura Universității din București).

Intersecțiile de Miercuri sunt un proiect inițiat și coordonat de scriitoarea Svetlana Cârstean, susținut de BRD Societe Générale, care se desfășoară în fiecare săptămână la Rezidența BRD Scena9, din strada I. L. Caragiale nr. 32.

Primul sezon a avut loc în perioada aprilie-septembrie 2015, în cadrul proiectului București Capitală Europeană a Culturii 2021. Intersecțiile de miercuri. Sezonul 3 a demarat în noiembrie 2017, iar printre invitați s-au numărat până acum scriitorul Mircea Cărtărescu, artistul Ion Barbu, filosoful Mihai Șora, Edmond Niculușcă – fondatorul A.R.C.E.N., artistul Roman Tolici, regizoarea Ioana Păun și scriitoarea Elena Vlădăreanu.

1