Conferinta Nationala de Educatie Urbana

Invitatie de inscriere la Conferinta Nationala de Educatie Urbana

In perioada 9/10 decembrie, la Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu” din Bucuresti va avea loc Conferinta  Nationala de Educatie Urbana, organizata de Asociatia Komunitas in parteneriat cu Asociatia pentru Tranzitie Urbana.

Prin acest eveniment dorim sa lansam un concept inovator pentru educatia din Romania, care va sta la baza unei noi materii optionale adresate liceenilor, dar si sa aducem laolalta ONG-uri, grupuri informale si persoane cu interese similare, care au in comun educatia si initiativele in spatiul urban.

In prima zi a Conferintei (9 decembrie) vom lansa Ghidul de Educatie Urbana, realizat pe baza experientei acumulate in proiectele educationale derulate anterior. Acesta isi propune sa familiarizeze tinerii cu notiuni de baza despre mediul construit, planificare si proiectare urbana, protectia patrimoniului, antropologie si studii urbane, dar si cu probleme referitoare la utilizarea spatiului public, arta urbana, democratie participativa in ceea ce priveste dezvoltarea urbana locala, activism civic, implicare si responsabilitate.

In luna mai 2012 urmeaza sa publicam la editura Igloo, in parteneriat cu Asociatia pentru Tranzitie Urbana primul Manual de Educatie Urbana din Romania destinat elevilor si profesorilor de liceu.

Cea de-a 2a zi a Conferintei (10 decembrie) o vom dedica initiativelor grass roots si networking-ului. Astfel, vom afla despre proiecte inedite de educatie si interventii urbane derulate atat in Bucuresti cat si in tara (Cluj, Timisoara, Tulcea etc). Ne dorim sa cream o atmosfera non formala care incurajeaza comunicarea, stabilirea de noi parteneriate sau lansarea unor idei urbane noi.

Daca doresti sa ne propui ceva pentru a fi prezentat in cadrul conferintei, daca esti antropolog, urbanist,  peisagist, arhitect, activist, artist, sociolog sau doar curios si dornic de implicare, te asteptam la conferinta.

Te rugam ca pana la data de 27 noiembrie sa ne trimiti un text scurt cu numele, varsta, profesia si motivatia de a participa la conferinta la urmatoarea adresa de e-mail: marius.komunitas@yahoo.com.

Daca vei fi selectat, vei primi prin email un raspuns de confirmare si programul complet al Conferintei, in data de 30 noiembrie.

Conferinta Nationala de Educatie Urbana se va desfasura in cadrul proiectului de educatie urbana ”Ia-ti orasul inapoi!’’ derulat de Asociatia Komunitas in perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2012 în 7 licee si 8 scoli din Bucuresti cu sprijinul financiar CEE Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, si in cadrul proiectului cultural „Manual de Educatie Urbana” coordonat de ATU – Asociatia pentru Tranzitie Urbana in parteneriat cu Asociatia Komunitas si finantat de Uniunea Arhitectilor din Romania.

Va asteptam

Sari la conținut