Concurs pentru amenajarea unui spațiu de lectură în biblioteca de materiale MATER

Tinerii profesioniști din domeniul arhitecturii și designului au ocazia să contribuie la amenajarea primei biblioteci de materiale din România și Europa de Sud-Est. MATER a fost vizitată de la deschiderea din noiembrie 2017 de peste 6.000 de profesioniști și studenți din industriile creative care lucrează cu materiale în proiectele lor (arhitecți, designeri, artiști).
Unul dintre obiectivele MATER este de a stimula inovația și creativitatea în lucrul cu materiale, iar concursurile de amenajare reprezintă o ocazie perfectă pentru studenți și tinerii profesioniști să învețe cât mai multe despre materialele expuse în bibliotecă și să gândească proiecte inspirate de materialele respective.

De aceea MATER în parteneriat cu EGGER România lansează un concurs pentru selectarea celei mai bune soluții de amenajare a spațiului de lectură din cadrul bibliotecii de materiale. Concursul este deschis până pe 27 mai 2018, iar tema, regulamentul concursului și documentația pot fi accesate la materlibrary.ro/concurs.

Proiectul câștigător va fi implementat folosind plăcile Eurodekor – PAL melaminat EGGER, iar premiul constă într-o o excursie în Bucovina pentru 2 persoane și un abonament co-working la Nod Makerspace valabil pentru 6 luni.

Pentru orice informații sau întrebări puteți scrie pe concurs@materlibrary.ro, iar pentru familiarizarea cu spațiul bibliotecii, MATER este deschisă între orele 10:00 – 19:00 de luni până sâmbătă, iar sâmbăta între 12:00 – 19:00. În cadrul MATER pot fi consultate mostrele Eurodekor, precum și colecția EGGER de produse decorative 2017 – 2019 – PAL melaminat, laminat, MDF lăcuit PerfectSense, precum și mostre de pardoseli Design și materiale de construcții (OSB, DHF).

MATER este prima bibliotecă de materiale sau materiotecă din Sud-Estul Europei. Un instrument nou pentru învățare și inovare, biblioteca este o colecție extinsă atât de materiale clasice,cât și de cele mai noi, emergente, adunate din întreaga lume. Colecția este constant actualizată de către echipa de bibliotecari și se adresează tuturor industriilor creative -arhitectură, construcții, design interior, design de produs, advertising, design de modă și de bijuterii, arte etc. și instituțiilor de învățământ de profil.

EGGER – Compania de familie, înființată în 1961, are aproximativ 9.000 de angajați în 18 fabrici din lume, care produc o gamă vastă de panouri pe bază de lemn (plăci de PAL, OSB şi MDF), precum și cherestea. Produsele EGGER se găsesc în nenumărate arii ale vieții private și publice, inclusiv în: bucătării, băi, birouri, sufragerii și dormitoare. EGGER este furnizor al unei game complete de produse pentru industria mobilei și de amenajări interioare, industria construcțiilor din lemn și a parchetului pe bază de lemn (parchet laminat, cork și design flooring).

MATER este un proiect dezvoltat de asociația Nod makerspace ce a fost inițiat prin programul Mobilizăm excelența creat de Porsche Romania și dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București.

Parteneri: Antalis Romania, BASF, Decor Floor, EGGER Group, Geplast, GranitiFiandre, Holcim Romania, IR Colours, Jotun, Monolit, PIATRAONLINE, Saint-Gobain Building Glass România, Saint-Gobain Rigips Romania Saint Gobain Isover, Semmelrock Romania, Tondach, Wienerberger
Parteneri amenajare: Holdmann Romania, Makershop, Nova Design, ProfilistLED, Roca
Partener business: Banca Transilvania
Design si amenajare: Wolfhouse Productions, Kinnarps Romania
Partener comunicații: Orange Fab Romania
Cafea asigurată de: illy
Transportator oficial: Pegas România
Partener legal: The right house
Parteneri strategici: Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Ordinul Arhitecților din România, matériO Paris, better, URBAN INCERC

1