Concept nou Arhitectura

Arhitectura, un nou format si un nou concept grafic

In 1999, o echipa foarte tanara a reinfiintat „Arhitectura”. In 2002, revista a trecut la un format international, ajungand intre timp a fi una dintre cele mai importante publicatii de profil din regiune. Standardul la care ajunge continutul revistei in 2009 ne obliga sa regandim formatul si designul grafic.

Noul concept grafic si „intinerirea” logo-ului exprima cel mai bine schimbarea de format si se sincronizeaza cu ultimele evolutii in materie de design. Revista devine mult mai atractiva pentru segmentul tanar, pastrandu-si insa identitatea si principiile unei publicatii profesionale: claritatea informatiei, prezenta importanta a planurilor si detaliilor tehnice, compozitia echilibrata etc

Noul format aduce o reorganizare si o accesibilitate crescuta a informatiei. Continutul este impartit in trei sectiuni principale:

1. Speed

Partea din fata a revistei care aduce impreuna materialele de promovare si materiale editoriale dinamice cu informatii de ultima ora si luari de pozitie: concursuri, lansari de proiecte interne sau internationale, recenzii, proiecte alternative, dezbateri despre profesie, critici dure sau entuziaste la ceea ce se petrece acum in Romania.

2. Sectiunea principala: proiecte
Aceasta sectiune ocupa spatiul majoritar in revista si este dedicata prezentarii aprofundate a arhitecturii de top din Romania si de pe scena internationala. Textele critice si materialele grafice prezinta cate o singura opera dedicate unui arhitect/birou, unei regiuni sau unei tari.
Ne concentram in continuare pe arhitectii de mare prestigiu, dar si pe tinerii arhitecti. 

Prestigiul castigat de revista de-a lungul timpului se datoreaza si faptului ca imensa majoritate a proiectelor din Romania premiate sau care sunt publicate si la nivel international au aparut pentru prima oara in „Arhitectura”.

Atitudinea critica este mai marcanta, iar arhitectura alternativa (creativitatea maxima, inovatia tehnica si caracterul ecologic) continua sa aiba o pondere esentiala.

3. In jurul arhitecturii
Ultima si cea mai variata sectiune reuneste designul si teoria de arhitectura (cu o pondere mai importanta) urbanismul si rubrica de arte vizuale. Nu ne definim ca o revista de arhitectura si arte, insa consideram ca disciplinele conexe sunt esentiale pentru un mod inteligent si responsabil de a face arhitectura.

In speranta ca noul concept grafic si continutul nu au trecut neobservate, va invitam sa lasati o impresie legata de noul format lansat odata cu editia din septembrie la adresa monica.david@arhitectura1906.ro.

Sari la conținut