Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Cities of tomorrow #3: highlights

A 3-a ediție a forumului internațional Cities of Tomorrow, dedicată relației dintre mobilitate, dezvoltare urbană și construcții, a adus împreună personalități de top din business, arhitectură și administrație, precum Prof. Jörn Walter – șef urbanism al orașului Hamburg, Dr. Ing. Michael Horodniceanu – președinte al MTA Capital Construction, Ivan Patzaichin – președinte al Asociaţiei Mila 23, Arh. Eugen Pănescu – partener fondator Planwerk Cluj, Teodor Frolu –  director Space Syntax România, Arh. Șerban Ţigănaș – președintele OAR.

Am discutat împreună despre cum ne mișcăm în și între orașe, cum se mișcă orașele și arhitectura, cum să accelerăm și să ghidăm dezvoltarea, noi sisteme de transport și infrastructură inteligentă, tehnologii pentru comunicare, gestiune și construcții.

CoT#3_web_zepp_news_#132_2

Modelul Hamburg

Prof. Jörn Walter, directorul de planificare urbană al orașului Hamburg ne-a vorbit despre utilizarea eficientă a terenurilor, mobilitate durabilă și alte detalii cheie care-au făcut din „orașul drumurilor scurte și atractive“ una dintre cele mai dinamice metropole ale Uniunii Europene și punct de atracție pentru numeroase companii internaționale, instituții și specialiști din toate țările. Hamburg nu s-a extins pe terenurile agricole de la periferie, ci a reciclat zona portuară din interiorul orașului. HafenCity Hamburg (Orașul Port) a absorbit creșterea cu circa 40% a orașului și a definit un nou standard de excelență în dezvoltarea urbană.

New York: mobilitate, business și viziune

Prof. Michael Horodniceanu ne-a onorat cu prezența sa în calitate de key-speaker la Cities of Tomorrow # 3. Expert internațional în domeniul infrastructurii de transport (atât în domeniul public, cât și în cel privat) și fost Traffic Commissioner al statului New York, profesorul Horodniceanu coordonează, în calitate de președinte al MTA Capital Construction, proiecte de peste 20 de miliarde de dolari. Abordarea sa nu este niciodată strict tehnică, luând în considerare aspectele dezvoltării urbane, economice și sociale iar operațiunile sale devin modele în domeniu. 

Moblitate inteligentă, cu un multiplu campion olimpic

Ivan Patzaichin, președintele Asociaţiei Mila 23, a expus, în panelul central, posibilități de recuperare și valorizare a cursurilor de apă, precum și programul complex de regenerare ecologică, economică și socială a Deltei Dunării. Programul original și de succes aduce împreună turismul responsabil, prezervarea culturală, evenimentele publice, designul de transport dar și vestimentar, arhitectura și strategiile de dezvoltare.

 

Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană și Asociatia Zeppelin

Eveniment în cadrul proiectului Connected. Things about Future, Cities and People, co-finanțat prin programul Cultura 2007 – 2013 al Uniunii Europene

Evenimentul a avut loc pe 24 martie 2015, @ Hotel Crowne Plaza, București

Sari la conținut