Cities for all, cities for the 21st century. O discuție cu arhitect ceh Osamu Okamura

Miercuri, 19 octombrie 2022, ora 19:00 – Centrul Ceh București (Str. Ion Ghica nr. 11)

„Orașul este o invenție umană fascinantă, care a devenit casa majorității locuitorilor planetei noastre. Dar cum înțelegem ceva atât de complex și, în același timp, fragil precum orașul? Cine planifică orașul și îi determină forma? Pot să construiesc ceea ce îmi place în oraș? Cine alimentează orașul cu energie? Ce se află sub oraș?”

Acestea nu sunt singurele întrebări la care renumitul arhitect ceh Osamu Okamura va răspunde. El va vorbi, de asemenea, despre cartea sa „A City for Everyone: A Beginner’s Guide to Urbanism” și despre principiile și abordarea unui „oraș pentru toți”.

Alberto Groșescu, de la Asociația ARCEN, va participa la discuție și va aduce o perspectivă locală asupra subiectului, alături de Ana-Maria Elian, specializată în urbanism și politici publice, iar arhitectul Ștefan Ghenciulescu va modera dezbaterea.

Osamu Okamura este arhitect, decan al Facultății de Arte și Arhitectură de la Universitatea Tehnică din Liberec și membru al Comitetului pentru Artă în Spații Publice al Consiliului Local din Praga. A fost membru al Comitetului pentru Dezvoltarea Urbanismului, Arhitecturii și Spațiilor Publice al Consiliului Districtului Praga 7 și a lucrat ca și curator al expoziției Shared Cities: Creative Momentum, și director de program al reSITE, un festival și o conferință internațională despre orașe mai locuibile.

Discuția se va purta în limba engleză. Intrare liberă.

The Future Lab este un proiect dedicat temei sustenabilității, organizat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective – știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

Proiectul Laboratorul Viitorului (The Future Lab) este organizat de Centrul Ceh, în parteneriat cu Ambasada Republicii Cehe, Romanian Design Week, The Institute, Ototo, Revista Zeppelin, Bucharest Science Festival, Mai bine, Baza, ARCEN, cu sprijinul Budweiser Budvar.

* Fb event

 

Sari la conținut