Christmas Maker Fair @ MATER

15 – 17 decembrie 2017 la Biblioteca de materiale (Industria Bumbacului, Splaiul Unirii 160, București)

Pregătirile de Crăciun sunte asociate cu imaginea unui atelier cu spiriduși care meșteresesc cele mai frumoase cadouri pentru cei care au fost cuminți. Așa au arătat și atelierele maker-ilor români în ultimele săptămâni, în care au creat cele mai minunate și surprinzătoare obiecte de design ce pot fi descoperite la târgul de Crăciun alternativ Christmas Maker Fair.
Un târg care reprezintă cultura makerilor din România, cu standuri ale creatorilor, designerilor și artizanilor români ce prezintă produse originale și unicat, realizate local, la scară mică, prin folosirea unor tehnici și materiale inovatoare. Vizitatorii târgului vor putea cumpăra articole vestimentare, bijuterii, articole de design interior sau design industrial, dar și produse de gastronomie.

Pe lângă standuri cu cadouri, târgul de la Industria Bumbacului – un spațiu reamenajat de comunitățile creative al Bucureștiului – va găzdui și un loc de joacă polisenzorial cu echipamente de joacă incluzive amenajat de Răspiua, precum și un târg de haine și accesorii din garderobele fashionistelor.

Christmas Maker Fair va fi deschis vineri, 15 decembrie, de la 17.00 la 20.00, sâmbătă, 16 decembrie, între 11.00 și 20.00 și duminică, 17 decembrie, de la 11.00 la 18.00.

Intrarea este gratuită.

Cu ocazia Christmas Maker Fair, bucureștenii vor putea descoperi MATER – prima bibliotecă de materiale din România și Europa de Sud-Est – un spațiu de 1000m2 ce a fost deschis în octombrie.. Într-o primă etapă aici sunt expuse 3.000 de mostre de materiale.
MATER este un proiect dezvoltat de asociația Nod makerspace ce a fost inițiat prin programul Mobilizăm excelența creat de Porsche Romania și dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București.

Parteneri: Antalis Romania, BASF, Decor Floor, EGGER Group, Geplast, GranitiFiandre, Holcim Romania, IR Colours, Jotun, Monolit, PIATRAONLINE, Saint-Gobain Building Glass România, Saint-Gobain Rigips Romania Saint Gobain Isover, Semmelrock Romania, Tondach, Wienerberger Romania
Parteneri amenajare: Holdmann Romania, Makershop, Nova Design, ProfilistLED, Roca
Partener business: Banca Transilvania
Design si amenajare: Wolfhouse Productions, Kinnarps Romania
Partener comunicații: Orange Fab Romania
Partener legal: The right house
Parteneri strategici: Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Ordinul Arhitecților din România, matériO Paris, better, URBAN INCERC.

*Fb event

1