concert regal caritabil - top

Celălalt oraș. Locuri și povești din București-Sud

Un ghid de explorare
Vechile hărţi lăsau pete albe şi eventual aşezau acolo dragoni sau alte dihănii. Sudul Bucureştiului, cel ascuns după bulevardul lui Ceauşescu, este o pată albă nu doar pentru vizitatori, ci şi pentru majoritatea locuitorilor din partea de nord. Noi n-am întâlnit acolo dragoni, în schimb am găsit locuri magice şi oameni remarcabili.

Ghidul conţine hărţi speciale, poveşti scrise sau fotografiate. Poveştile sunt despre case frumoase, mai noi sau mai vechi; despre parcuri istorice, monumente şi patrimoniu industrial, despre blocuri, case care cresc deasupra străzii, despre case vagon cu bolţi de viţă sau despre centre culturale independente; despre artişti vizuali radicali, curatori, dansatori, arhitecţi, designeri, medici, administratori de bloc, scriitori, activişti comunitari, antreprenori sociali.

Mergem în vizită la doamnele Victoria, Jana, Mărioara, Leana şi Geta din Rahova, dar şi, mai spre sud, la casa lui Arghezi. Mai aflăm şi despre nişte zeci de primari, cu câte un mandat de zece minute fiecare.

E o carte pentru călători, pentru cei ce iubesc oraşele şi sunt interesaţi de felul în care se descurcă singure şi se reinventează. E și o carte pentru cei îndrăgostiţi de sudul etern şi de pretutindeni.

Editori/Editors: Ștefan Ghenciulescu, Mihai Duțescu, Andrei Mărgulescu, Cosmina Goagea, Constantin Goagea

Publicaţie editată de către Editura Universitară „Ion Mincu”, în parteneriat cu Asociaţia Zeppelin şi SG Studio.

București, 2018
ISBN 978 606 638 176 5
Dimensiuni: 16,5 x 23 cm
Nr. pagini: 224 (144 color)

Proiect editorial cofinanţat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Proiect editorial cofinanţat de către Goethe Institut Bucureşti.

Sari la conținut